DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2143703-0.74048%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Boşandığı Eşine Tehdit Dilekçesi Veren Adam, Kadına Uzaklaştırma Kararı Alındı
2 okunma

Boşandığı Eşine Tehdit Dilekçesi Veren Adam, Kadına Uzaklaştırma Kararı Alındı

ABONE OL
Ekim 13, 2024 10:56
Boşandığı Eşine Tehdit Dilekçesi Veren Adam, Kadına Uzaklaştırma Kararı Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da yaşayan Zehra G. (57), boşandığı eşi Halil S. (62) ile mal paylaşımı davası açtı. Çiftin evinin yarısının Zehra G.’ye verilmesi gerektiğini belirten bilirkişi raporuna Halil S. itiraz etti. Mahkemeye sunduğu dilekçede, Zehra G.’nin “katli vacip” olduğunu iddia ederek tehditler savurdu. Bu tehditler üzerine Zehra G. eski eşi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Zehra G., 31 yıllık evliliğini “sadakat yükümlülüğünü ihlal” gerekçesiyle 2015 yılında sonlandırdı. Mahkeme, Halil S.’nin Zehra G.’ye nafaka ödemesine hükmetti ve çift 2018 yılında boşandı. 2021 yılında mal paylaşımı davası açan Zehra G., bilirkişi raporunda çiftin evlerinin eşit olarak paylaşılması gerektiği sonucuna varıldı. Raporun sunulmasının ardından duruşma ertelendi.

Halil S., bilirkişi raporunu kabul etmeyerek, mahkemeye tehdit içerikli bir dilekçe sundu. Dilekçesinde, Zehra G.’nin öldürülmesinin “vacip” olduğunu ve adalete inanmadığını ifade etti. Zehra G. ise bu tehditler üzerine mahkemeye başvurarak Halil S.’nin uzaklaştırılmasını sağladı.

“Kapıyı kimseye açamıyorum,” diyen Zehra G., eski eşinin tehditleri nedeniyle büyük korku yaşadığını belirtti. Evlilikleri boyunca Halil S.’nin şiddet uyguladığını ve çalışmadığını da ekledi. Zehra G., eski eşinin kendisini öldürmeye razı olduğunu ve şiddet eğilimi nedeniyle kendisi ve çocuklarının Halil S.’den korktuğunu söyledi.

Zehra G., Halil S.’nin tehditlerinin ardından şikayette bulunduğunu ve mahkemenin 1 aylık uzaklaştırma kararı verdiğini belirtti. Ancak bu kararın kendisini tamamen güvende hissettirmediğini ve eski eşinin ne yapacağını bilmediğini söyledi. Zehra G., Halil S.’nin ceza almasını istediğini ve bu tür tehditlerin sonuçsuz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Haber-Kamera: Ruken KADIOĞLU-Mikail KARAMAN/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahkeme 3-sayfa Güncel Ankara Şiddet Hukuk Kadın

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.