DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0603 -0.01%
ALTIN 2.861,631,16
BITCOIN 21624000.25875%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Borusan Contemporary, Ebedi Prelüt ve İçimdeki Şehir Sergilerini Açıyor
8 okunma

Borusan Contemporary, Ebedi Prelüt ve İçimdeki Şehir Sergilerini Açıyor

ABONE OL
Eylül 13, 2024 07:48
Borusan Contemporary, Ebedi Prelüt ve İçimdeki Şehir Sergilerini Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borusan Contemporary, yeni kültür sanat sezonunu 14 Eylül’de “Ebedi Prelüt” ve “İçimdeki Şehir” sergileriyle başlatıyor.

Sergi turu ve basın toplantısı Perili Köşk’te düzenlendi. Davetliler, sanatçılar eşliğinde sergiyi gezerken eserler hakkında bilgi edindiler.

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Borusan Kocabıyık Vakfı Başkanı Zeynep Hamedi, serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Perili Köşk, geçmişin izlerini bugüne taşıyan bir sanat yuvası”

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, 100 yıldır İstanbul Boğazı’nı süsleyen Perili Köşk’ün aynı zamanda geçmişin izlerini günümüze taşıyan bir sanat yuvası olduğunu vurguladı.

Çağdaş sanatın önemli isimlerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ateş, sanatın dönüştürücü gücüne inandıklarını ve bu gücü yaymak için çaba gösterdiklerini belirtti. Sanatın evrensel dilini kullanarak toplumlara dokunmayı ve yeni nesillere ilham olmayı hedeflediklerini söyledi.

Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu Seçkisi “Ebedi Prelüt” sergisinin de “İçimdeki Şehir” sergisiyle aynı tarihlerde ziyaret edilebileceğini belirten Ateş, serginin küratörü Necmi Sönmez’e ufkumuzu açan bu özel seçki için teşekkür etti. Bu özel mekanda, değerli isimlerin katkılarıyla hayat bulan sergilerin sanatseverler için unutulmaz bir deneyim olmasını diledi.

“Seçki, koleksiyonun 57 nadide eserini bir araya getirdi”

Borusan Contemporary Müdürü Kumru Eren, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun 2000’li yılların başından bu yana siparişler ve sergi alımlarıyla genişlediğini belirtti. Koleksiyonun 57 nadide eserini bir araya getiren seçkinin, özellikle materyal ile sanal dünya arasında gezinerek üreten sanatçıların çalışmalarını sanatseverlere sunduğunu söyledi.

“Ebedi Prelüt” sergisi küratörü Necmi Sönmez, 57 eseri 8 katta bir araya getirme düşüncesinden yola çıktıklarını belirterek, sergiyi gezerken katlar arasındaki yolculukta çağdaş Türk sanatını, uluslararası sanatı ve farklı coğrafyalardan gelen sanatçıların eserlerini bir araya getirerek farklı bir okuma geliştirebileceğinizi umduğunu söyledi.

“İçimdeki Şehir” sergisi küratörü Jerome Sans, serginin şehirle ve mekanla çok uyumlu olduğunu, geçmişle bugünü ve geleceği birbirine bağladığını ifade etti.

Sanatçı Doug Aitken ise çalışmalarını büyük hayranlık duyduğu Türkiye ve İstanbul’da sergilemekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Bunlar sadece benim çalışmalarım değil aynı zamanda aramızdaki bir köprü.” dedi.

Sergiler hakkında

Kariyerinde birçok ödül, uluslararası sergi ve yayını bulunan Doug Aitken’in, sanat yönetmeni Jerome Sans küratörlüğünde gerçekleştirdiği kişisel sergisi “İçimdeki Şehir” (Naked City), 14 Eylül 2024-17 Ağustos 2025 tarihleri arasında Perili Köşk’te ziyaret edilebilecek.

Sergide, sanatçının 2007’den 2024’e kadar yaptığı eserlerle Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu siparişi olarak ürettiği son heykeli yer alıyor.

Perili Köşk, sergiyle eş zamanlı olarak Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan “Ebedi Prelüt” sergisine de ev sahipliği yapacak.

Müzenin yeni alımlarının da sanatseverlerle buluştuğu seçki, Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde uluslararası çağdaş sanatın önde gelen isimlerinin güncel yapıtlarını bir araya getiriyor. Sergide neon heykeller, video yerleştirmeleri, müdahale edilmiş fotoğraflar ve kavramsal çalışmalar izleyicinin beğenisine sunuluyor.

Kaynak: AA / Ahmet Esad Şani – Güncel

Kültür Sanat Etkinlik istanbul Güncel Kültür Sanat Eylül

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP