DOLAR 34,0875 0.19%
EURO 38,0858 0%
ALTIN 2.834,930,22
BITCOIN 21474673.46901%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Borrell'den İsrailli Bakan Katz'ın Batı Şeria'yla ilgili sözlerine tepki: "Tümüyle kabul edilemez" | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Borrell'den İsrailli Bakan Katz'ın Batı Şeria'yla ilgili sözlerine tepki: "Tümüyle kabul edilemez" | Dış Haberler
26 okunma

Borrell'den İsrailli Bakan Katz'ın Batı Şeria'yla ilgili sözlerine tepki: "Tümüyle kabul edilemez" | Dış Haberler

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Batı Şeria'daki Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmeleri yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Gazze'deki durumun her gün bir önceki günden daha korkunç olduğunu belirten Borrell, "Batı Şeria halkı, Gazze'de yapıldığı gibi topluca zorla yerinden edilmeli." dedi

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 08:45
Borrell'den İsrailli Bakan Katz'ın Batı Şeria'yla ilgili sözlerine tepki: "Tümüyle kabul edilemez" | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Batı Şeria’daki Filistinlilerin zorla yerinden edilmeleri çağrısıyla ilgili İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın açıklamasını kesin bir dille kınadı. “Bu kabul edilemez,” dedi Borrell.

Borrell, Brüksel’de düzenlenen gayriresmi bir AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gazze’deki durumun giderek kötüleştiğini belirtti. “Her gün daha da vahimleşiyor,” diye vurgulayan Borrell, ateşkes görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını ve bombalamaların devam ettiğini, sivil kayıpların arttığını söyledi.

Borrell, Katz’ın Batı Şeria halkının Gazze’dekiler gibi topluca zorla yerinden edilmesi çağrısını, Gazze halkına uygulananlarla aynı türden bir eylem olarak nitelendirdi. “Bu tamamen kabul edilemez,” diye vurgulayan Borrell, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının Gazze ve Batı Şeria’daki duruma karşı seslerini yükseltmelerini umduğunu ifade etti.

Borrell, dün sosyal medya aracılığıyla İsrail’i Gazze’de gerçekleştirdiği yıkım ve saldırıları Batı Şeria’ya taşımama konusunda uyarmıştı.

İsrailli Bakanlara Yaptırım Önerisi

Borrell, ayrıca Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinden sorumlu İsrailli bakanları AB’nin yaptırım rejimine dahil etme önerisini AB ülkelerine sunduğunu ancak bugünkü toplantının gayriresmi niteliği nedeniyle herhangi bir kararın alınmayacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP