DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139734-0.59139%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bolu’da Ata Yadigarı Konağa Dönüştürülen Kütüphane Okuyucularla Buluşuyor
13 okunma

Bolu’da Ata Yadigarı Konağa Dönüştürülen Kütüphane Okuyucularla Buluşuyor

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:50
Bolu’da Ata Yadigarı Konağa Dönüştürülen Kütüphane Okuyucularla Buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu’nun Göynük ilçesinde, Ülkü Bayındır Törüner, dedesinden miras kalan tarihi konağı bir okuma cenneti haline getirdi.

Yıllarca sakladığı değerli kitap koleksiyonunu toplumla paylaşma isteğiyle yola çıkan Törüner, 150 yıllık konağın bir bölümünü kütüphaneye dönüştürdü.

Osmanlı dönemine ait mimari özelliklerini koruyan konak, bugün binlerce kitabı barındıran bir kütüphane olarak hizmet veriyor.

Törüner, kendi koleksiyonuna ek olarak hayırseverlerin bağışladığı kitaplarla kütüphaneyi zenginleştirerek her yaştan okurun hizmetine sundu.

Çocuklara kitap dağıtma etkinlikleri düzenleyen Törüner, toplumda kitap okuma alışkanlığının yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Görevli olmadan hizmet veren kütüphanede, ziyaretçiler istedikleri kitapları okuyabiliyor veya ödünç alıp okuduktan sonra geri getirebiliyorlar.

“İnsanları kitap okumaya teşvik etmek istiyorum.”

Törüner, AA muhabirine verdiği röportajda, kütüphaneyi bu amaçla kurduğunu belirtti. Kütüphaneyi dedesine ve ailesine ithaf eden Törüner, “Her sabah dedemin odasına gidiyorum, resimlerine bakıyorum, ruhuna dua ediyorum. Onları anmak, burayı onlara ithaf etmek benim için çok önemli.” dedi.

Kütüphanenin kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Törüner, “Bu kütüphanede her yaştan insan kitaplarla buluşabiliyor. Kitap okumayı teşvik etmek amacıyla kütüphanenin kapılarını ücretsiz olarak halka açtım. Kütüphaneyi ziyaret edenler, kitapları gönüllerince okuyabiliyor ve başka okurlarla paylaşmak üzere alabiliyor. Bu durum, kitap okuma kültürüne önemli katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Bayındır Edebiyat Osmanlı bolu Edebiyat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP