DOLAR 34,0448 -0.06%
EURO 38,0189 0.26%
ALTIN 2.820,180,63
BITCOIN 21497905.74544%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bolu Göynük’te çıkan orman yangınının başlangıcı cep telefonu kamerasında
15 okunma

Bolu Göynük’te çıkan orman yangınının başlangıcı cep telefonu kamerasında

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 08:49
Bolu Göynük’te çıkan orman yangınının başlangıcı cep telefonu kamerasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu’nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınının başlangıç anını cep telefonu kamerasıyla kaydeden İsa Aydın, yangının nasıl başladığını ve o anları nasıl yaşadığını anlattı.

15 Ağustos Perşembe günü öğlen saatlerinde başlayan ve 72 saat süren yangının çıkış anını şahsen gözlemleyen 36 yaşındaki Aydın, AA muhabirine yaşadıklarını anlattı. Yangının başladığı sırada motosikletini tamir ediyormuş. Çocukların oyun oynarken yangını fark ettiğini belirten Aydın, hemen cep telefonuyla video çekmeye başlamış ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramış.

Aydın, yangını ilk fark edenlerin Efe Berkay ve Burak adlı iki çocuk olduğunu belirterek, videoda “Aaa ateş çıkıyor, gelin” şeklinde duyulan sesin küçük oğlu Burak’a ait olduğunu söyledi. Köy muhtarı ve köy sakinlerine de haber vererek yangına müdahale ettiklerini ifade eden Aydın, rüzgarın çok şiddetli olması nedeniyle müdahalenin zor olduğunu dile getirdi. “Biz oraya ulaştığımızda ormana sıçramış durumdaydı,” dedi.

Aydın, yangının videoda göründüğünden çok daha büyük olduğuna vurgu yaparak, “Videodan bakıldığında anız yakma gibi görünüyor ama yangın çok büyüktü. Köyün orman tarafı komple yandı, sadece bizim köy değil civar köylerde de aynı şey yaşandı, çok kötü oldu,” diye konuştu.

İhbar üzerine ekiplerin havadan ve karadan müdahaleye başladığını vurgulayan Aydın, “Biz köylü olarak müdahale ettik. Ama devletimizin gücü olmasaydı bu yangın daha farklı olabilirdi. Allah’tan helikopterler, arazözler, farklı ekipler Allah razı olsun hepsinden en kısa zamanda geldiler. Rüzgar çok şiddetli olduğu için bazı helikopterlerin duman nedeniyle çalışamadığı yerler oldu,” şeklinde açıklamalar yaptı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cep Telefonu İsa Aydın Göynük Aydın bolu Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.