DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Boğaziçi Üniversitesi’nde uluslararası hukuk sempozyumu düzenlendi
8 okunma

Boğaziçi Üniversitesi’nde uluslararası hukuk sempozyumu düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:14
Boğaziçi Üniversitesi’nde uluslararası hukuk sempozyumu düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Gazze’den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek” başlıklı sempozyum, uluslararası hukukun günümüzdeki etkinliğini ve uygulama olanaklarını ele aldı. Sempozyumda, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Türkiye’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik eylemlerine ilişkin Uluslararası Adalet Divanı’na müdahillik başvurusunu resmen yapacağını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyuma, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, çok sayıda uluslararası hukuk uzmanı ve öğrenci katıldı. Sempozyumda, Gazze’deki olayların uluslararası hukuka etkisi, uluslararası hukukun insan haklarını koruma kapasitesi ve uluslararası hukukun geleceği gibi konular ele alındı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, “Gazze’den sonra uluslararası hukukun yeniden değerlendirilmesi büyük bir önem taşıyor. Bu sempozyum, uluslararası hukukun temellerinin nasıl şekilleneceği ve soykırım gibi insanlık suçlarına karşı nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerektiği gibi hayati konuları ele alıyor. Bu konferans, uluslararası hukukun geleceği için büyük bir önem taşıyor.” dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Türkiye’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını “katliam, soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları” olarak nitelendirerek, uluslararası hukuk sisteminin bu konuda büyük bir çıkmaz yaşadığını belirtti. Yüksel, “Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, dünya beşten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür. BM sisteminin reform edilmesi ve uluslararası hukukun yeniden düşünülmesi gerekiyor. İsrail yetkilileri, başta Netanyahu olmak üzere, yaptıkları eylemlerden sorumlu tutulacaklar. Türkiye olarak İsrail’in Gazze’ye yönelik eylemlerine ilişkin Uluslararası Adalet Divanı’na müdahillik dilekçemizi bu hafta içinde sunacağız. Ayrıca, Güney Afrika-İsrail davasında da soykırım anlaşmasını yorumlayarak Filistin’in yanında yer alacağız.” şeklinde konuştu.

tbmm adalet komisyonu Hukuk Fakültesi Cüneyt Yüksel Sempozyum Türkiye Gazze Uluslararası İlişkiler Hukuk Eğitim Yerel Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP