DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149088-0.7484%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Boğaziçi Üniversitesi’nde dillere destan çeviri hatası!
12 okunma

Boğaziçi Üniversitesi’nde dillere destan çeviri hatası!

ABONE OL
Eylül 14, 2024 07:47
Boğaziçi Üniversitesi’nde dillere destan çeviri hatası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi’nde personel dinlenme odasına İngilizce “listening room” yazılmış. Konteynerin kapısına da “Personel dinlenme odası” tabelası asılmış. Ancak, tabelanın altındaki İngilizce çeviri “staff listening room” olarak yapılmış. “Listening” kelimesi “dinleme” eylemini ifade ederken, personelin dinlenmesini tarif eden İngilizce kelime “resting”dir. Ayrıca, söz konusu alanı belirtmek için “staff room” kullanılmalıdır.

Politik Yol’da yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi, 2022 Mart ayında okul sınırları içinde gönüllüler tarafından yönetilen 22 yıllık hayvan barınağını buldozerlerle yıktı. Barınak tahliye edilirken gönüllülere şiddet uygulandı ve iki gönüllü gözaltına alındı. Gönüllülerin malzemeleri yıkıntılar altında kaldı. Yönetim, hayvanların okuldan atılmayacağına dair gönüllülere güvence vermedi. Çevre sakinlerine de “biraz sabretmelerini” ve “tüm köpeklerin yakında gideceğini” söyledi. Yönetim, hayvanların taşınmasının barınağı idare eden derneğin yaptığı iddiasında bulunarak şikayetler için konut sakinlerini barınak gönüllülerine yönlendirdi. Okul yönetimi kamuoyu açıklamalarında “hayvanlara daha iyi bir yaşam alanı sunduklarını” iddia etse de “arka kapıdan” hayvanların toplatılması için ilgili birimlerle temas halinde olduğu söylendi.

Gönüllülerin eşyaları enkaz altında kalınca, okul yönetimi zorunlu olarak barınağa üç konteyner yerleştirdi. Yaşlı ve engelli köpeklerin kaldığı ısıtıcılı odaların yıkılmasını telafi etmek için kullanılan bu konteynerler, hem dipfriz ve çamaşır makinesi gibi gereçlerin bulunduğu yerler hem de köpeklerin yaşam alanı olarak kullanılmaya başladı.

Bu sırada okul yönetimi, barınakla ilgisi olmayan üç personeli barınağın yönetimiyle görevlendirdi. Bu personel, gönüllüleri “denetlerken” gönüllülerin yaptıklarını doğrudan okul yönetimine bildiriyor.

Konteynarlardan biri, üç personele ayrıldı. Hayvanlardan alınan bu konteyner, personel için dinlenme odası olarak düzenlendi. Konteynerin kapısına asılan “personel dinlenme odası” tabelasının çevirisi eleştirilere maruz kaldı.

Haberler.com / Özge Çağıl Sütçü – Eğitim

Haberler.com Özel Destan Eğitim Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP