DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0603 -0.01%
ALTIN 2.861,631,16
BITCOIN 21624000.25875%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bodrumlu turizmciler pahalılık haberlerine isyan etti
8 okunma

Bodrumlu turizmciler pahalılık haberlerine isyan etti

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:32
Bodrumlu turizmciler pahalılık haberlerine isyan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bodrum’daki turizmciler, özellikle sosyal medyada yayılan “Bodrum çok pahalı”, “şezlonglar boş”, “ilçeye kimse gelmiyor” gibi algılara karşı tepki gösterdi.

Turizmciler, Bodrum’un sahillerinin yoğun olduğunu ve her bütçeye uygun tatil seçenekleri sunulduğunu vurguladı. Lahmacun fiyatından dondurma fiyatına kadar yapılan fiyat karşılaştırmaları ve sosyal medyada paylaşılan pahalı restoranlar, turizmcilerin tepkisine neden oldu.

Bodrum’un Ortakent Sahili, adım atacak yer kalmayacak kadar yoğun bir şekilde yerli turistlerle doldu. Şezlongların dolu olması, sosyal medyada paylaşılan iddiaların aksine, Bodrum’a yoğun ilgi olduğunu gösterdi.

Fiyatlar Bodrum’un farklı bölgelerinde değişiklik gösteriyor. Bodrum merkez, orta ve yüksek gelirliler için tatil seçenekleri sunarken, Gümbet düşük bütçeli tatil yapmak isteyenler için uygun. Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis orta ve yüksek gelirlilerin tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Gümüşlük, Kadıkalesi ve Gündoğan ise her bütçeye uygun tatil seçenekleri sunuyor. Yalıkavak ve Türkbükü ise jet sosyetenin ve yüksek gelirlilerin tercih ettiği bölgeler olarak biliniyor. Torba ve Yalıçiflik ise orta ve düşük gelirli vatandaşlara hitap ediyor.

Acropol Of Bodrum Beach Hotel Genel Müdür Okan Çağla, özellikle Ortakent Sahili’nde iç pazardan yoğun bir turist akışı olduğunu belirtti. “Kötü bir sezon geçirmiyoruz” diyen Çağla, sosyal medyada yayılan pahalı fiyat algısının gerçeği yansıtmadığını vurguladı. “Bodrum’da her bütçeye göre bir tatil var” dedi.

Herodot Beach Otel İşletmecisi Hasan Yiğit ise otelinin ve beachin tamamen dolu olduğunu, gelen müşterileri reddetmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Yiğit, sosyal medyada paylaşılan haberlerin doğru olmadığını, başka amaçlar güdülerek yayıldığını belirtti. “Bodrum’un bazı bölgelerinde pahalı yerler olabilir ama Ortakent Sahili için pahalı demek mümkün değil” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Bodrum Tatil Turizm Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP