DOLAR 34,2888 0.15%
EURO 37,1868 0.05%
ALTIN 3.003,52-0,26
BITCOIN 23348641.30088%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:48

İKİNDİYE KALAN SÜRE

BMC’nin Tank Fabrikası Yatırımı Hızla Devam Ediyor
11 okunma

BMC’nin Tank Fabrikası Yatırımı Hızla Devam Ediyor

ABONE OL
Ekim 25, 2024 09:56
BMC’nin Tank Fabrikası Yatırımı Hızla Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tosyalı Holding ve BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Ankara’daki tank fabrikasının inşasının hızla ilerlediğini belirtti. “Gelecek yılın sonuna kadar hem tank fabrikamız tüm birimleriyle tamamlanmış olacak hem de ilk tanklar üretilerek kuvvetlerimize teslim edilecek.” diye ifade etti.

Tosyalı, Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Fuara Cumhurbaşkanlığı himayesi ve 6 bakanlığın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destek vermiş, Anadolu Ajansı ise global iletişim ortaklığı üstlenmişti.

Yerli motor projelerinin ülkenin savunma sanayisi bağımsızlığına önemli bir adım attığını vurgulayan Tosyalı, “Yurt dışından alınan ekipmanlar satın alma koşulları içeriyor. Kullanım, ihracat ve hatta izin alınması gibi kısıtlamalar getirebiliyor. Biz BMC POWER ile özellikle Kara Kuvvetlerimizin araçlarının yurt dışına bağımlılığını tamamen ortadan kaldırdık.” dedi.

Geçen yıl VURAN araçlarını %100 yerli BMC POWER motorlarıyla donattıklarını hatırlatan Tosyalı, bu yıl da KİRPİ araçlarının BMC POWER motoruyla üretime başladıklarını belirtti.

Karadan sonra denizde yerli motor dönemi

Kara araçlarında yakaladıkları başarıların deniz kuvvetlerinin de ilgisini çektiğini belirten Tosyalı, BMC’ye BMC Marin motorunu üretme görevinin verildiğini söyledi. Bu durumun şirketi heyecanlandırdığını belirten Tosyalı, “Artık deniz araçlarımızda da yerli ve milli motorumuz ve güç gruplarımız kullanılıyor. Küçük ve orta boy motorlarla başlıyoruz. Yerlileştirme ve tasarım üzerinde yoğun çalışıyoruz. Geniş bir mühendis kadromuz var ve bu konuda hiçbir yatırımdan geri durmuyoruz. İnşallah adım adım Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan marin motorları da kuvvetlerimize kazandıracağız.” dedi.

“Tankta seri üretim aşamasındayız”

ALTAY tankı için üretilen tank motoru hakkında güncel bilgiler paylaşan Tosyalı, tank motoru üretme sürecinin yurt dışından tedarikte yaşanan sıkıntılar nedeniyle başlatıldığını söyledi. BMC POWER’in ilk kurulma sebebinin de bu olduğunu belirten Tosyalı, o günden bu yana tank motorunun adım adım geliştiğini ifade etti.

ALTAY güç grubunun çok özel olduğunu vurgulayan Tosyalı, “Dünyada bunu 6 veya 7 ülke üretebiliyor. Bunlardan bir tanesi biziz. Motorumuzu ürettik, test merkezinde yoğun testlerden geçiyor. Geçen yıl ilk 2 tankımızı teslim ettik. Kara Kuvvetlerimiz tankları test ediyor. Tüm test aşamalarından sorunsuz geçti. Şimdi seri üretim aşamasındayız. Ankara’daki tank fabrikası yatırımımız da son hızla devam ediyor. Gelecek senenin sonuna kadar hem tank fabrikamız tüm birimleriyle tamamlanmış olacak hem de ilk tanklar üretilerek kuvvetlerimize teslim edilecek.” dedi.

Tosyalı, kendi güç gruplarının test aşamaları tamamlanana kadar ilk tanklarda Kore güç gruplarının yer alacağını açıkladı.

“Sahadan gelen tüm talepleri geliştirerek adapte edebiliyoruz”

Geçen yıl ALTAY tankını teslim ettiklerinde “Yeni ALTAY tankı” olarak duyurduklarını hatırlatan Tosyalı, tankın ilk olarak 10 yıl önceki saha şartlarına göre projelendirildiğini belirtti. Muharebe sahasının artık daha gelişmiş ekipmanlar istediğine dikkat çeken Tosyalı, “Yeni ALTAY tankı ile ilk ALTAY tankının sadece dış benzerliği kaldı. Elektronik kabiliyetleri ve uydu yer bağlantıları tamamen güncel, hatta geleceğin teknolojileri bile Yeni ALTAY tankımızda var. Kuvvetlerimizle sıkı temas halindeyiz. Sahadan gelen tüm talepleri geliştirerek adapte edebiliyoruz.” dedi.

“İhracatımız çok iyi bir noktada”

Firmanın hedefleri hakkında da bilgi veren Tosyalı, BMC’nin Türkiye’nin en köklü şirketlerinden biri olduğunu söyledi. Fuat Tosyalı, geniş bir portföyleri olduğunu ve çağın gerisinde kalmadan hatta yeni keşifler yaparak ilerlediklerini dile getirdi.

SAHA EXPO’da büyük ilgi gördüklerini belirten Tosyalı, “Hatlarımız dolu. Malınız iyiyse ve gerçekten yetenekliyseniz alıcı da çok oluyor. Bir de bir yere bağlı değilseniz… Çok önceleri ihracatta büyük sorun yaşardık. Aracı üretirdik, motoru yurt dışından aldığımız için, filanca ülkeye satamazsınız. Oraya veremezsin, oraya yollayamazsın. Aylar süren izinleri olurdu. Şimdi bunlar yok. Artık masada oturup tokalaşıp kalkabiliyoruz. Onu için de ihracatımız çok iyi bir noktada.” dedi.

Kaynak: AA / Erhan Cihan Ünal – Güncel

Tosyalı Holding Fuat Tosyalı Teknoloji istanbul Ekonomi Güncel Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP