DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153242-0.47382%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Blaundos Antik Kenti’nde Roma Dönemine Ait Kadın Heykeli Bulundu
3 okunma

Blaundos Antik Kenti’nde Roma Dönemine Ait Kadın Heykeli Bulundu

ABONE OL
Eylül 21, 2024 10:47
Blaundos Antik Kenti’nde Roma Dönemine Ait Kadın Heykeli Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uşak’ın Ulubey ilçesine bağlı Sülümenli köyü sınırlarında yer alan Blaundos Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmaları, Roma Erken İmparatorluk Dönemi’ne ait önemli bir keşfe imza attı. Kazılarda, dönemin sanat anlayışını ve kültürel mirasını yansıtan bir kadın heykeli gün yüzüne çıkarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde 1 Temmuz 2024’te başlatılan kazı çalışmaları, önemli bir bulguya ulaştı. Ceres (Demeter) Tapınağı’nın batı bölümünde bulunan heykel, baş kısmı eksik olmasına rağmen, Roma dönemi sanatının inceliklerini sergileyen eşsiz bir eser olarak kabul ediliyor.

Blaundos Antik Kenti, tapınakları, kamu yapıları ve nekropol alanları ile bölgenin arkeolojik mirasında önemli bir yere sahip. Bulunan heykel, Uşak Müze Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları için alındı. Heykelin kısa sürede restorasyonunun tamamlanması ve müzede ziyarete açılması hedefleniyor.

‘BİR KÜLTÜREL MİRAS KEŞFİ’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Blaundos Antik Kenti’nde tarihi bir keşif yapıldı. Kazılarda ortaya çıkarılan Roma Erken İmparatorluk Dönemi’ne ait kadın heykeli, ülkemizin zengin kültürel mirasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu önemli keşfe imza atan ekipleri ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Kültürel mirasımızı koruma ve gelecek nesillere aktarma çabalarımız kararlılıkla devam ediyor. Bu toprakların her köşesinde geçmişin izleri bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kültür Sanat Turizm Ulubey Kültür Sanat Miras Yaşam Uşak Roma

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.