DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2142010-0.44175%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bitlis’te Türkiye’nin en büyük feribotlarıyla deprem tatbikatı yapıldı
10 okunma

Bitlis’te Türkiye’nin en büyük feribotlarıyla deprem tatbikatı yapıldı

ABONE OL
Eylül 5, 2024 08:44
Bitlis’te Türkiye’nin en büyük feribotlarıyla deprem tatbikatı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitlis’te gerçekleştirilen deprem tatbikatı, Türkiye’nin en büyük feribotlarından biriyle simüle edildi ve katılımcılara gerçeği andıran bir deneyim sunarak nefesleri kesti.

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nün liderliğinde, Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), emniyet, jandarma, Feribot İşletme Müdürlüğü, deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri tarafından yaklaşık 5 saat süren tatbikat, deprem senaryosunu canlandırdı.

Senaryoda, Muş’un Varto ilçesinde meydana gelen bir deprem sonucu yaralılar ve Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesindeki hastalar, Sultan Alpaslan feribotu ile Van’a nakledildi. Deprem ihbarını alan UMKE ekipleri hızla harekete geçti. Varto’da meydana gelen deprem, Bitlis’teki hastaneleri de etkilerken, yaralılar ve hastalar önce kurulan sahra hastanelerine, ardından Van’a sevk edildi.

Senaryo gereği Tatvan-Van karayolu üzerindeki Kuskunkıran tünelinin hasar görmesi nedeniyle yaralılar ve hastalar feribotla taşındı. Van’a doğru yola çıkan feribot, Ahlat’tan bir yaralıyı almak için rotasını değiştirdi. Van Gölü’ne indirilen filikalarla Sahil Güvenlik Komutanlığı botundaki yaralı, feribota nakledildi.

Yaklaşık 5 saat süren tatbikat, 97 personel, 19 araç, 4 bot ve 1 feribotun katılımıyla gerçekleşti.

“Türkiye’de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 fay hattı bulunmaktadır”

Tatbikatın ardından açıklama yapan Bitlis İl Sağlık Müdürü Mustafa Ekici, 6 Şubat depreminin ardından gönüllülerin daha iyi eğitim almaları amacıyla böyle bir tatbikat düzenlediklerini belirterek, “6 Şubat depremi, UMKE ve AFAD gönüllülerinin önemini bir kez daha gösterdi. İlimizdeki UMKE sayısını 96’dan 117’ye çıkardık. Bu vesileyle gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bitlis, Doğu Anadolu-Kuzey Anadolu fay hattının kesim noktasında yer almaktadır ve deprem riski yüksektir. Bu tatbikatta, feribotla hasta transfer senaryosunu gerçekleştirdik. İlimizin Van Gölü’ne uzun bir sahili olması ve deprem durumunda diğer illere de UMKE gönüllüleri göndermemiz nedeniyle bu tatbikat önemlidir. Ayrıca yeni katılan UMKE gönüllülerimizin bu deneyimi edinmesini sağladık. Senaryoda, Muş’un Varto ilçesinde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen bir deprem sonucunda bölgedeki iller etkilendi. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nin bir bölümü de hasar gördü. Deprem sonrası UMKE ve AFAD ekipleri hastaneye giderek sahra çadırı kurdu ve yaralılar buraya nakledildi. Ekipler, daha sonra yaralıları Van’a nakletmek için hazırlık yaptı. Ancak yolların tahrip olması nedeniyle hastalar Van Gölü’ndeki feribotla taşındı. Yaralılar, feribotta oluşturulan sahra hastanesinde tedavi edildi” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Deprem Tatbikatı Acil Durum Türkiye Sağlık Güncel Deprem Bitlis

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP