DOLAR 34,1004 0.2%
EURO 38,0782 0%
ALTIN 2.834,030,18
BITCOIN 21378360.91421%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Bitlis’te ‘Sesler ve Yüzler’ Belgeselinin Gösterimi Yapıldı
13 okunma

Bitlis’te ‘Sesler ve Yüzler’ Belgeselinin Gösterimi Yapıldı

ABONE OL
Eylül 10, 2024 07:50
Bitlis’te ‘Sesler ve Yüzler’ Belgeselinin Gösterimi Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitlis’te, “Sesler ve Yüzler” adlı belgesel film, Diyarbakır annelerinin dramını gözler önüne serdi. Film, eski HDP il binası önünde oturma eylemi yapan, çocukları dağa kaçırılan annelerin hikayesini konu alıyor.

Bitlis Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen gösterimden sonra, katılımcılarla bir söyleşi düzenlendi. Film yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, halkın yaşadığı acıları anlatmaya devam edeceğini belirtti.

“Bu hikayeler bir halkın sosyolojisini yansıtıyor. ‘Sesler ve Yüzler’ adını verdim çünkü bu hikayelerin anlatılabileceği en doğru yol bu. Seslerdeki tedirginliği, huzursuzluğu, arayışı ve travmayı hissedebiliyoruz. Bu filmi 8 ilde gösterdik ve Muş ile Bingöl’de de gösterim yapacağız.” dedi Miroğlu.

Miroğlu, filmde dağdan inen iki gencin yaşadığı tuzağın çok iyi şekilde anlatıldığını ifade etti. “Tuzak, öncelikle aileden koparmayla başlıyor. HDP’nin kontrolünde olan bir eğitim sistemi kurulmuş ve bu sistem, dağa kaçışın bir basamağı olarak kullanılıyordu. Bu yeni bir durum değildi, hepimiz biliyorduk. Hacire ana, kaçırılan oğlu kurtarmak için bu eylemi başlattı. O zaman yapayalnızdı. Eylem başladığında HDP ve PKK çevreleri, AK Parti’nin anneleri siyasi bir araç olarak kullandığını iddia etti. Ancak bu doğru değil. Devlet vatandaşlarını korur. Çocuklarımızı korumak için binlerce şehit verdik. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Miroğlu, “19 gündür Narin’in acısını yaşıyoruz, içimiz parçalanıyor. 8 yaşındaki Narin’in cesedi bulundu. Allah rahmet eylesin. Suçlular cezalarını bulacak ancak Narin geri gelmeyecek.” diye konuştu.

Bitlis Vali Yardımcısı Alay Yazıcı, Diyarbakır annelerinin emeğinin boşa gitmeyeceğine ve evlatlarına kavuşacaklarına inandığını söyledi. “Devletimiz onlara gerekli kucağı açmıştır.” dedi.

Oğlu dağa kaçırılan Saliha Mert, herkesi bu mücadeleye destek vermeye davet etti. “Gerçekten anneler var. Artık çocuklar dağa gitmesin, istismar edilmesin. Evladımın öldüğünü söylediklerinde korkmadım ve ölmüşse iyi olmuş dedim. Evladım artık silah tutmaz, askerini vurmaz. Oğlumu HDP götürerek PKK’ya teslim etti. Başka çocukların gitmemesi için bu mücadeleye destek veriyorum.” dedi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, İçişleri Bakanlığı Müşaviri Hatice Atan, Bitlis Belediye Başkanvekili Necmi Menteş, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Miroğlu Kültür Sanat Diyarbakır Politika Güncel bitlis

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP