DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Bitlis’te Deprem Tatbikatı Yapıldı
13 okunma

Bitlis’te Deprem Tatbikatı Yapıldı

ABONE OL
Eylül 6, 2024 07:45
Bitlis’te Deprem Tatbikatı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitlis’te İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen bir deprem tatbikatı, farklı kurumların iş birliğini gözler önüne serdi. AFAD, UMKE, emniyet, jandarma, Sahil Güvenlik ve Feribot İşletme Müdürlüğü ekipleri, senaryo gereği Muş’un Varto ilçesinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı simüle etti. Tatvan Devlet Hastanesi’nin bir kısmı ağır hasar gördü ve yaralılar, kurulan sahra hastanesinde ilk müdahalelerinin ardından feribotla Van Gölü üzerinden Van’a nakledildi.

Tatbikat, Muş’un Varto ilçesinde gerçekleşen ve Bitlis’i de etkileyen 6.9 büyüklüğündeki depremin senaryosunu canlandırdı. Tatvan Devlet Hastanesi’nin bir bölümünün ağır hasar aldığı bildirimi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde AFAD, UMKE, itfaiye, emniyet ve 112 ekipleri bölgeye yönlendirildi. Ekipler, hastanedeki hastaları ve depremde yaralananları tahliye ederek hastane bahçesinde kurulan sahra hastanesine taşıdı. Yaralılara ilk müdahaleler burada yapıldıktan sonra feribotlarla Van Gölü üzerinden Van’daki hastanelere sevk edildiler.

‘BİTLİS DEPREM RİSKİ ALTINDA’

Bitlis İl Sağlık Müdürü Mustafa Ekici, 6 Şubat depreminin ülkeyi derinden etkilediğini hatırlatarak, ilimizde UMKE gönüllü sayısını 96’dan 117’ye çıkardıklarını ifade etti. Bitlis’in Doğu Anadolu-Kuzey Anadolu fay hattının kesim noktasında yer alması nedeniyle yüksek deprem riski altında olduğunu vurguladı. Tatbikat kapsamında hasta transfer senaryosunu gerçekleştirdiklerini belirten Ekici, bunun ilimizin Van Gölü’ne uzun bir sahile sahip olmasından kaynaklandığını ve deprem anında sadece kendi bölgesindeki değil, Türkiye’nin diğer illerindeki depremlere de UMKE gönüllülerini gönderdiklerini belirtti.

117 YENİ UMKE GÖNÜLLÜSÜ

Ekici, tatbikatın yeni katılan 117 UMKE gönüllüsüne deneyim kazandırmayı amaçladığını ifade etti. Senaryoda, Muş’un Varto ilçesinde meydana gelen depremin etkisiyle Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nin bir bölümünün hasar gördüğü ve ekiplerin hastaneye ulaşarak sahra çadırı kurduğu anlatıldı. Yaralıların ilk müdahalelerinin ardından yolların tahrip olması nedeniyle feribotla Van’a sevk edildiği belirtildi. Ahlat’ta bulunan bir yaralının ise Sahil Güvenlik botuyla Van Gölü üzerinden feribota taşındığı senaryoda yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Devlet Hastanesi Deprem Tatbikatı Sahil Güvenlik Güvenlik Van Gölü Jandarma Hastane İtfaiye Deprem Sağlık Güncel Tatvan Bitlis Sahra Varto AFAD Van Muş

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP