DOLAR 34,1046 0.22%
EURO 38,0811 0.04%
ALTIN 2.840,940,42
BITCOIN 21543991.80514%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bitlis Eren Üniversitesi’nde Arıcılık İşletmesinde Bal Hasadı Yapıldı
14 okunma

Bitlis Eren Üniversitesi’nde Arıcılık İşletmesinde Bal Hasadı Yapıldı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:48
Bitlis Eren Üniversitesi’nde Arıcılık İşletmesinde Bal Hasadı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BEBAP) tarafından desteklenen arıcılık işletmesinde bu yıl da bal hasadı gerçekleşti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, hasadın ardından yaptığı açıklamada, üniversitenin Bitlis balının kalitesini yükseltmeyi hedeflediğini belirtti.

Üniversitenin Rahva yerleşkesinde düzenlenen bal hasadı törenine katılan Rektör Elmastaş, 100 kovandan yaklaşık 1 ton bal elde edilmesini beklediklerini ifade etti. İşletmenin 75 kovanla başladığını ve bu yıl bu sayıyı 100’e çıkardıklarını söyleyen Elmastaş, “Geçtiğimiz yıllarda kovan başına ortalama 10 kilo bal verimi almıştık. Ballarımız doğal ve organik olduğu için hemen tüketiliyor. Satışından elde edilen gelir üniversiteye aktarılıyor. Bu yıl da yine iyi bir verim bekliyoruz. İnşallah hasat edilen balların birkaç gün içerisinde sağımı yapılacak.” dedi.

‘BİTLİS BALINA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ’

Rektör Elmastaş, asıl amaçlarının Bitlis balının değerini ve kalitesini ortaya koymak olduğunu vurgulayarak, “Bilimsel araştırmalar yaparak Bitlis balına coğrafi işaret almak ve markalaştırmak istiyoruz. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Üniversite olarak Bitlis balının kalitesini nasıl artırabiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz. Verimi ve kaliteyi yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu alanda açtığımız Arıcılık Bölümü ve yürüttüğümüz bilimsel çalışmalar, Bitlis balının geleceği için önemli adımlar. Ayrıca ileri araştırmalar laboratuvarında bal laboratuvarı ünitesi kurduk. Bu ünite için akredite çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede bu konuda bir merkez olmak istiyoruz.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eren Üniversitesi Rektör Bitlis Tarım Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP