DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569660.20422%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Bisikletli Polis Ekipleri ‘Martılar’ Park ve Bahçelerde Görev Yapıyor
6 okunma

Bisikletli Polis Ekipleri ‘Martılar’ Park ve Bahçelerde Görev Yapıyor

ABONE OL
Ağustos 11, 2024 09:57
Bisikletli Polis Ekipleri ‘Martılar’ Park ve Bahçelerde Görev Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da havalar ısındıkça ve parklar, bahçeler, mesire alanları ziyaretçilerle doldukça, “Martılar” olarak bilinen Bisikletli Polis Ekipleri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için görev başında.

2002 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Martılar, özellikle yoğun ziyaretçi trafiğine sahip dinlenme alanlarında aktif rol oynuyor. Başkent’te 2019’dan beri faaliyet gösteren Martılar, Eymir Gölü, Mogan Gölü, Göksu Parkı ve Başkent Millet Bahçesi gibi popüler noktalarda görev yapıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği’ne bağlı, 20 kişiden oluşan Martı Polisleri, bahar ve yaz aylarında bu alanlarda olası suçları önlemek ve ilk müdahaleyi sağlamak üzere çalışıyor. Gün boyunca devriye gezen ekipler, şüpheli şahıslara Genel Bilgi Toplama (GBT) işlemi uyguluyor ve önleyici güvenlik hizmetleri sunuyor.

“Martı polis olmak isteyenlerin doğa ve spor sevgisiyle dolu olması gerekiyor.”

Eymir Gölü’nde görev yapan Martı Polislerinden Fuat Refik Çay, “Martı polisleri, teşkilatımızda gönüllülük esasına göre seçiliyor. Ancak, bu görevi üstlenen kişilerde doğa ve spor sevgisi olmazsa olmaz. Çünkü zamanımızın büyük bir kısmını bisiklet üzerinde doğada geçiriyoruz” dedi.

“Görev bölgemizde herhangi bir suçun işlenmesini önlemek için sürekli devriye geziyoruz.”

Çay, herhangi bir olumsuz olayın yaşanmaması için sürekli hareket halinde olduklarını vurguladı: “Bisikletli ekipler, motorlu araçların ulaşamadığı yerlere veya hizmet verdiği sınırlı alanlara, yeşil alanlara, mesire yerlerine, fuar alanlarına, tarihi ve turistik bölgelerine ulaşabiliyor ve önleyici polislik hizmetleri sunuyor. Görev bölgemizde suç işlenmesini engellemek için sürekli devriye geziyoruz. Ancak bir suç işlenirse öncelikle şüphelileri kontrol altına alıyor, ardından soruşturma yürütecek birimlere bilgi veriyoruz. Eğer şüpheli kaçarsa da onları yakalamakla görevliyiz.”

“Sürekli spor yaptığımız için kişisel sağlığımızı koruyabiliyoruz.”

Çay, bisikletin kişisel sağlığa olumlu etkilerine de değindi: “Eymir Gölü’nde Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 4 bisiklet ve 6 polis olarak görev yapıyoruz. Bugüne kadar bisiklet kullanımının olumsuz bir etkisini görmedik. Sürekli spor yaparak kişisel sağlığımızı koruyoruz. Vatandaşlarla daha sık iletişim halinde olduğumuz için emniyet ile halkın bütünleşmesine katkı sağladığımızı düşünüyorum.”

Sıcak havaların performanslarını etkilediğini dile getiren Çay, “Yaz ve bahar aylarında görev yapıyoruz. İşimiz genellikle efor gerektirdiği için sıcak havalar performansımızı etkiliyor, ancak vatandaşlarımız için her şartta görevimizin başındayız” dedi. – ANKARA

ankara Bahçe Çevre Güvenlik 3.Sayfa Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP