DOLAR 34,1138 0.28%
EURO 38,1308 0.18%
ALTIN 2.859,091,07
BITCOIN 21529411.97515%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bir anda gökyüzünde beliren İsrail savaş uçaklarını gören Lübnanlılar büyük şok yaşadı
8 okunma

Bir anda gökyüzünde beliren İsrail savaş uçaklarını gören Lübnanlılar büyük şok yaşadı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:43
Bir anda gökyüzünde beliren İsrail savaş uçaklarını gören Lübnanlılar büyük şok yaşadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyrut semalarında İsrail savaş uçakları alçak uçuş gerçekleştirirken, ses duvarını aşarak sonik patlamaya neden oldu. Bu olay, Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail savaş uçaklarının, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın 17.00’de yapacağı konuşmadan önce gerçekleşti.

Savaş uçaklarının alçak uçuşunun ardından meydana gelen sonik patlamalar, Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Beyrut’un güneyindeki Dahiye’de bazı evlerin camlarının kırılmasına sebep oldu. Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, Beyrut sakinlerinin sonik patlama gerçekleştiren savaş uçaklarını çıplak gözle gördükleri gözlendi.

EVLERİN CAMLARI KIRILDI

Savaş uçakları, alçak uçuşun ardından iki defa art arda sonik patlama gerçekleştirdiler. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Beyrut sakinlerinin, sonik patlama gerçekleştiren savaş uçaklarını çıplak gözle gördükleri gözlendi.

HİZBULLAH SİHA’LARLA İSRAİL’İ VURDU

Bu olayların yaşandığı gün içerisinde, Hizbullah, İsrail’in Akka şehri ve birçok İsrail yerleşimini kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) sürüsüyle vurduğunu duyurdu. Hizbullah, Telegram hesabından Akka’daki Golani Tugayı Karargahı ile bir diğer üssü tam isabet ile hedef aldığını belirtti. Bölgeden servis edilen görüntülerde, droneların İsrail caddelerinde seyir halinde olduğu ve patlama sesleri geldiği anlar yer aldı.

DEMİR KUBBE FÜZESİ 2 KİŞİYİ YARALADI

Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan Hizbullahı’nın düzenlediği saldırı sonucu yaralandığı duyurulan 2 kişinin, Hizbullah SİHA’sıyla değil demir kubbe füzesinin isabet etmesi sonucu yaralandığını duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Nasrallah Lübnan İsrail beyrut Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP