DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150601-0.98834%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bipolar Bozukluk Hastası Kadın Geri Dönüşüm Oyuncaklarıyla Sergi Açtı
12 okunma

Bipolar Bozukluk Hastası Kadın Geri Dönüşüm Oyuncaklarıyla Sergi Açtı

ABONE OL
Eylül 10, 2024 08:47
Bipolar Bozukluk Hastası Kadın Geri Dönüşüm Oyuncaklarıyla Sergi Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurumlu Bahtınur Gül (30), kısa süren evliliğinde yaşadığı zorlukların ardından bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Ancak Gül, sanatı bir terapi aracı olarak kullanarak hastalığını yenmeyi başardı ve beşinci kişisel sergisini açtı. Bu sergide geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı oyuncakları sergileyen Gül, elde ettiği geliri engelliler derneğine bağışlayacağını açıkladı.

Necla-Erdal çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Bahtınur Gül, 21 yaşında evlendi. Ancak evliliği, eşinin ailesinden gördüğü şiddet ve baskılar nedeniyle bir yıl içinde sona erdi. Yaşadığı zorluklar Gül’ün ruh sağlığını etkiledi ve bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Tedavi sürecinde, küçük yaşlardan itibaren yeteneğini keşfettiği el sanatlarına yönelen Gül, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı el işleriyle beşinci kişisel sergisini İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde açtı. Gül, bugüne kadar yaptığı sergilerden elde ettiği geliri bağışladığını belirtti ve sanatı hem yardımda bulunma hem de yaşadığı zorlukları unutma aracı olarak kullandığını vurguladı. Güzel Sanatlar Fakültesinde okuma hayalini paylaşan Gül, sanatın kendisine sağladığı iyileşmeyi ve umudu herkese yaymak istediğini dile getirdi.

“Genç yaşta evlendim ve ailemden şiddet gördüm. Bu durum nedeniyle 3 ay içinde psikolojik sorunlar yaşamaya başladım ve bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Evliliğim bir yıl içinde bitti. Yaşadığım travmayı atlatmak için terapiye devam ettim. Aynı zamanda çocukluğumdan beri sevdiğim el sanatlarına yöneldim. Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yaptığım eserlerle beşinci kişisel sergimi açtım. Sergilerden elde ettiğim geliri ihtiyacı olanlara bağışlıyorum. Bipolar bozukluk günlük hayatı zorlaştırabilen bir hastalık. Kendim de gerçeklikten kopuk düşüncelere kapıldığım zamanlar oldu. Sanat, bu zorlukları aşmamda bana çok yardımcı oldu. Bu hastalığı yaşayan birçok kişi olduğuna inanıyorum. Onlara tavsiyem sanata yönelmeleri. Ben de liseden sonra Güzel Sanatlar Fakültesine girmeyi hedefliyorum.” dedi.

Hedeflerine ulaşmak için uzun yıllar sabrettiğini belirten Gül, “Hayallerim için mücadele ettim, pes etmedim. Yıllar sonra sergilerimi açtım. Bu sergilerle gençlere ve benim gibi hastalara örnek olmak istiyorum. Onlara hayallerinin peşinden gitmeleri, yılmamaları ve pes etmememeleri için bir mesaj vermek istiyorum. Umarım herkesin hayalleri gerçekleşir.” diye konuştu.

Haber: Turgay İPEK – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Erzurum Güncel Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP