DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152400-0.52064%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bipolar Bozukluk Hastası Kadın, Geri Dönüşüm Malzemeleriyle Oyuncaklar Yaparak Sergi Açtı
18 okunma

Bipolar Bozukluk Hastası Kadın, Geri Dönüşüm Malzemeleriyle Oyuncaklar Yaparak Sergi Açtı

ABONE OL
Eylül 10, 2024 08:47
Bipolar Bozukluk Hastası Kadın, Geri Dönüşüm Malzemeleriyle Oyuncaklar Yaparak Sergi Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahtınur Gül (30), Erzurum’da kısa süren evliliği sırasında yaşadığı zorlukların ardından bipolar bozukluk teşhisi almış ve sanatın gücünü keşfetmiştir. Gül, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı oyuncaklarla beşinci kişisel sergisini açarak, sanatı hem kendisini ifade etmek hem de başkalarına yardım etmek için kullanmaktadır.

21 yaşında evlenen Gül, eski eşinin ailesinden şiddet ve baskı gördüğünü belirtmiştir. Bu zorlu sürecin ardından bipolar bozukluk tanısı almıştır. Gül, bu süreçte küçük yaşlardan beri yetenekli olduğu el sanatlarına yönelerek kendini ifade etmenin ve hastalığıyla başa çıkmanın yolunu bulmuştur. Geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı eşyaların sergilenmesini beşinci kez gerçekleştiren Gül, bugüne kadar sergilerinden elde ettiği geliri bağışlamaktadır.

Gül, sanatın kendisine umut ve yardım olduğunu, yaşadığı zorlu günleri unutmasına yardımcı olduğunu belirtmiştir. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuma hayalini paylaşan Gül, şunları söylemiştir: “Evliliğimin birinci yılında anlaşmalı olarak boşandık. Bipolar bozukluk teşhisini aldıktan sonra psikolojik tedavi almaya başladım. Aynı zamanda çocukluğumdan beri sevdiğim el sanatlarını geliştirmeye başladım. Geri dönüşüm malzemeleriyle yaptığım eserleri sergilemeye başladım ve beşinci kişisel sergimi açtım. Sergilerden elde ettiğim geliri ihtiyaç sahiplerine bağışlıyorum. Bipolar bozukluk günlük hayatı zorlaştırabilir, insanları sanrısal düşüncelere sürükleyebilir. Sanat benim hayatımda çok önemli bir rol oynadı ve evliliğimin bana bıraktığı kötü izleri silmeme yardımcı oldu. Sanatın diğer insanlara da yardımcı olabileceğine inanıyorum. Onlara tavsiyem sanatla ilgilenmeleri. Liseden sonra hayallerimin peşinden koşmak ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okumak istiyorum. “

Gül, hedeflerine ulaşmak için sabırla çalıştığını ve hayallerinden vazgeçmediğini belirtmiştir. “Yıllar sonra hayalim olan sergileri açtım. Gençlere ve benim gibi bir teşhis alan insanlara örnek olmak istiyorum. Onlara hayallerinin peşinden koşmalarını, vazgeçmemelerini, yılmamalarını ve pes etmemelerini söylüyorum. Umarım herkesin hayalleri gerçekleşir.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Erzurum Güncel Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP