DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21554710.01206%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bingöl’de Deprem Hazırlıkları İçin UMKE Lojistik Merkezi Kuruldu
14 okunma

Bingöl’de Deprem Hazırlıkları İçin UMKE Lojistik Merkezi Kuruldu

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:46
Bingöl’de Deprem Hazırlıkları İçin UMKE Lojistik Merkezi Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından uzmanların sık sık deprem riski konusunda uyarı yaptığı Bingöl’de, olası bir deprem felaketi için UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tarafından büyük bir lojistik merkezi kuruldu.

Yaklaşık 105 bin metrekarelik bir alana yayılan merkezde, deprem sonrası acil müdahale için 600 kişinin tedavi edilebileceği sahra hastaneleri hazırlandı. Merkezde, 6 ameliyathane, helikopter pisti, mobil mutfaklar, yaşam konteynerleri, toplantı odaları, koordinasyon merkezi, haberleşme ekipmanları ve kurtarma araçları gibi acil ihtiyaçlar için gerekli olan birçok operasyonel alan bulunuyor. Deprem durumunda 175 personel merkeze görevlendirilecek ve günlük olarak 18 personel hazır bekletilecek.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, lojistik merkezini ziyaret ederek, ilgili kurum amirlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Usta, “Bingöl’de kurulan bu lojistik merkezi, Türkiye’de sadece iki şehirde bulunan benzersiz bir örnek. Diğeri ise Edirne’de bulunuyor.” dedi. “6 Şubat depremlerinden sonra, uzmanlar ve medya, Bingöl’ün de büyük bir deprem riski altında olduğunu sık sık vurguladı. Bu nedenle, Bingöl’de gerekli hazırlıkların yapılmasının önemini anladık ve bu lojistik merkezi ile Bingöl’ü tüm Türkiye’ye örnek bir deprem hazırlık merkezi haline getirdik. Umarız böyle bir ihtiyacımız olmaz, ancak olursa bu altyapı ile rahatlıkla başa çıkabiliriz.” diye ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Acil Durum Deprem Sağlık Güncel Bingöl

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP