DOLAR 34,1135 0.28%
EURO 38,1071 0.11%
ALTIN 2.857,561,01
BITCOIN 21654942.41854%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bingöl muhtemel depreme hazırlanıyor
10 okunma

Bingöl muhtemel depreme hazırlanıyor

ABONE OL
Eylül 4, 2024 10:44
Bingöl muhtemel depreme hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bingöl, olası bir depreme karşı hazırlıklarını tamamladı.

Afet durumunda 600 kişiye hizmet verecek UMKE lojistik merkezi ve sahra hastaneleri hazır bekliyor.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra uzmanların Bingöl için sık sık uyarılarda bulunması üzerine, 105 bin metrekarelik bir alanda UMKE Lojistik ve Operasyon Merkezi kuruldu.

Merkezde 6 ameliyathane, helikopter pisti, 2 mobil mutfak, 30 yaşam konteynırı, toplantı odaları, koordinasyon merkezi, haberleşme konteynırı, kurtarma araçları, mobil banyo ve tuvalet gibi alanlar bulunuyor.

Olası bir deprem durumunda, merkezde 200 yatak kapasitesiyle hizmet verilecek ve 175 personel görev alacak.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 6 Şubat depremlerinden sonra lojistik merkez çalışmaları başlattıklarını ve örnek bir alan oluşturduklarını belirtti.

“29 Ağustos’ta gerçekleştirdiğimiz bölgesel tatbikat sırasında UMKE sahra çadırlarıyla etkin bir rol oynadı. Tatbikat başarılı geçti ve bugün UMKE lojistik merkezini ziyaret ettik. Bu merkez, Türkiye’de Edirne ve Bingöl’de olmak üzere sadece iki yerde bulunuyor. 6 Şubat depremlerinden sonra basın, yayın ve akademisyenler Bingöl’de bir depremin olabileceğini belirtti. Biz de bu uyarıları dikkate alarak hazırlıklarımızı tamamladık ve Bingöl’ü tüm Türkiye’ye örnek olacak bir lojistik merkez haline getirdik” dedi Vali Usta.

Alanın 105 dönüm üzerine kurulduğunu vurgulayan Vali Usta, “Burada 2 mobil mutfağımız, 105 konteynırda yaşam alanları, makineler, teçhizatlar, sağlık ekipmanları, yaşam alanları ve haberleşme merkezleri bulunuyor. Ayrıca 3 sahra hastanemiz mevcut. Bu hastanelerimiz 500 metrekarelik alanda 600 kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Her türlü acil, poliklinik ve ameliyathane alanları mevcut. İnşallah ihtiyacımız olmaz, ancak ihtiyaç duyulduğunda bu altyapı sayesinde hazır olacağız” dedi.

UMKE sorumlusu Hasan Akkuş ise “Bölgesel saha tatbikatında neler yapabileceğimizi Valimize aktardık. Kendisi de alanı ziyaret etti. Biz her an deprem olacakmış gibi hazırlık içerisindeyiz. Alanımız zaten Türkiye’de örnek bir alan. Altyapısı, sahra hastanesi alanıyla, helikopter pistiyle, lojistik depolarıyla, koordinasyon merkezleriyle sürekli aktif. Burada 18 arkadaşımız sürekli çalışmakta ve 175 gönüllümüz de bulunuyor. Olası bir afet durumunda birlikte çalışacağımız arkadaşlarımız var. İnşallah böyle bir afet yaşamayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Acil Durum Güncel Deprem Bingöl Sağlık Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP