DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Biden'dan Putin açıklaması | Dış Haberler
10 okunma

Biden'dan Putin açıklaması | Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yaptığı görüşmede Rusya'ya gözdağı verirken, "Şurası açık ki bu savaştan Putin galip çıkmayacak, Ukrayna galip çıkacak" dedi

ABONE OL
Eylül 14, 2024 09:45
Biden'dan Putin açıklaması | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray’da düzenlenen bir görüşmede ABD Başkanı Biden, İngiltere Başbakanı Starmer’i ağırladı. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu’daki gelişmeler ve Hint-Pasifik bölgesi başlıkları ele alındı.

Görüşme, ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı uzun menzilli füzelerin Rusya topraklarını kısıtlayan sınırlamalarının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusundaki tartışmaların ortasında gerçekleşti. İki lider Ukrayna’ya tam destek verirken, Moskova’ya da uyarıda bulundular.

Görüşme öncesinde yaptığı kısa açıklamada Biden, ABD’nin ve İngiltere’nin Ukrayna’nın Rusya’nın saldırganlığına karşı savunulması için Ukrayna’yı desteklediğini belirtti. “Putin bu savaştan galip çıkamayacak, Ukrayna galip çıkacak” diyen Biden, Putin’in “ABD ile Rusya arasında olası bir doğrudan çatışma ihtimaline” ilişkin sözlerine “Vladimir Putin hakkında fazla düşünmüyorum” şeklinde yanıt verdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Biden, olası bir ateşkes sürecini de görüşeceklerini söyledi. “Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması, acil bir ateşkesin sağlanması ve Gazze’ye insani yardımların artırılması için anlaşma arayışlarımızı ele alacağız” dedi.

Biden, görüşmede Hint-Pasifik bölgesindeki son durumu da ele alacaklarını belirterek, Çin’in bölgedeki faaliyetlerine karşı müttefikleriyle işbirliği içerisinde olduklarını ima etti.

*Haberin fotoğrafı AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP