DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23416020.70675%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

15:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Biden, İsrail'in İran'a nasıl ve ne zaman karşılık vereceğini anladığını söyledi – Dünya haberleri | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Biden, İsrail'in İran'a nasıl ve ne zaman karşılık vereceğini anladığını söyledi – Dünya haberleri | Dış Haberler
9 okunma

Biden, İsrail'in İran'a nasıl ve ne zaman karşılık vereceğini anladığını söyledi – Dünya haberleri | Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a nasıl ve ne zaman misilleme yapacağını anladığını belirtti ancak ayrıntı vermekten kaçındı. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise muhtemel saldırı hakkında bilgi sahibi olduğunu açıklayan ABD'yi, buna destek vermesi halinde İran'da meydana gelebilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutacaklarını belirtti

ABONE OL
Ekim 19, 2024 07:45
Biden, İsrail'in İran'a nasıl ve ne zaman karşılık vereceğini anladığını söyledi – Dünya haberleri | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya’ya yapacağı ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu ziyaret, ABD’deki Milton Kasırgası nedeniyle daha önce ertelenmişti.

Bir gazeteci, “İsrail’in İran’a yapacağı misillemenin nasıl ve ne zaman olacağına dair herhangi bir bilginiz var mı?” diye sordu. Biden, “Evet ve evet” şeklinde kısa ve öz bir cevap verdi.

Gazetecinin “Bize de söyleyebilir misiniz?” sorusuna ise Biden, “Hayır ve hayır” diyerek bilgi vermeyi reddetti.

Biden, Orta Doğu’daki barış konusunda İsrail ile İran arasındaki çatışmaları durdurma fırsatı olduğuna inandığını belirtti. “Bana göre bir fırsat var ve meslektaşlarım, İsrail ve İran ile muhtemelen bir süreliğine çatışmayı sona erdirecek şekilde başa çıkabileceğimiz konusunda hemfikir,” dedi.

Biden, Lübnan’da ateşkes için çalışma olasılığının olduğuna inandığını ancak Gazze’de bu tür çabaların daha zor olacağını sözlerine ekledi.

İRAN’IN İSRAİL’E FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim’de İsrail’e füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Bu saldırı, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın füze saldırısıyla “büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini” söyledi.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ERAKÇİ’DEN BIDEN’A YANIT

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail’in İran’a olası bir saldırısı hakkında bilgi sahibi olduğunu açıklayan ABD’yi, buna destek vermesi halinde İran’da meydana gelebilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutacağını belirtti.

Erakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın “İsrail’in İran’a nasıl ve ne zaman misilleme yapacağına ilişkin bilgi sahibi olduğuna” dair ifadesine değindi.

İranlı Bakan, “İsrail’in İran’a nasıl ve ne zaman saldıracağı konusunda bilgisi olan veya böyle bir çılgınlık için imkan ve destek sağlayan herkes, mantıksal olarak olası herhangi bir kayıptan sorumlu tutulmalıdır,” dedi.

*Haberin fotoğrafı AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP