DOLAR 34,1515 0.15%
EURO 38,0263 -0.19%
ALTIN 2.877,660,10
BITCOIN 21656810.85816%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Beyşehir Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
18 okunma

Beyşehir Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 07:45
Beyşehir Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan devlet hastanesinde gerçekleşen yangın tatbikatı, adeta bir gerçek yangını andırdı.

Beyşehir Devlet Hastanesi, 2024 yılı Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında itfaiye ekipleri ve hastane çalışanlarının katılımıyla bir tatbikat düzenledi. Senaryoda, bir yangın sonrasında hastaneye sevk edilen itfaiye ekipleri ile sağlık çalışanları, tahliye ve acil müdahale planlarını başarıyla uyguladılar.

HAP Başkanlığı görevini yürüten Başhekim Yardımcısı Dr. Kutay Güven, yaklaşık 700 çalışanın hizmet verdiği hastanede yangın, deprem gibi olağanüstü durumlar için prosedürler ve iş akış planları oluşturmanın hayati önem taşıdığını vurguladı. “Bu tatbikatlar sayesinde muhtemel afetlerin zararlarını en aza indirmeyi hedefliyoruz” diyen Dr. Güven, itfaiye müdürlüğü, olay yönetim ekibi ve hastane çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. “Hastane Afet Planımız (HAP), her yıl güncelleniyor ve yangın, deprem, tahliye gerektiren durumlar, iş sürekliliğini etkileyen olaylar, bulaşıcı hastalıklar, salgınlar, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Olaylar), sabotaj ve siber saldırılar gibi çeşitli afet ve acil durumlara karşı hazırlık ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda her yıl farklı konularda afet ve acil durum tatbikatları düzenleniyor ve çalışanlarımızın katılımı sağlanıyor.” dedi.

Beyşehir Devlet Hastanesi Beyşehir İtfaiye konya Yerel Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP