DOLAR 34,2458 0%
EURO 37,5950 -0.13%
ALTIN 2.883,95-0,09
BITCOIN 2128128-0.68372%
İstanbul
22°

AÇIK

16:06

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Beyrut'tan tahliye operasyonu başladı | Dış Haberler
1 okunma

Beyrut'tan tahliye operasyonu başladı | Dış Haberler

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'a Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar ile 300 ton insani yardım malzemesi ulaştırıldı. Kentten 2 bin Türk vatandaşı tahliye ediliyor.

ABONE OL
Ekim 9, 2024 11:45
Beyrut'tan tahliye operasyonu başladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Beyrut’a Umut Taşıyan Türk Gemileri

AFAD koordinasyonunda toplanan 300 tonluk insani yardım malzemesi, Mersin’de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda bulunan TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar adlı amfibi gemilere yüklendi. Bu yardım malzemesi arasında gıda, battaniye ve çadır bulunuyor.

Lübnan Tahliye Görevi Grup Komutanı Tümamiral Nihat Baran, gemilerin hareket etmeden önce gemi personeline hitap ederek başarılı bir görev dileyerek moral verdi.

TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar: Umut ve Yardım Elçileri

TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar, Beyrut Limanı’na ulaşmak üzere 2 fırkateyn ve 2 karakol gemisi eşliğinde demir aldı. Gemiler, Beyrut’un yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor.

Amfibi gemilerdeki insani yardım malzemeleri, Beyrut Limanı’na ulaştığında düzenlenecek işlemler sonrasında indirilecek. Ardından, çoğunluğu Türk vatandaşlarından oluşan sivillerin tahliyesi başlayacak.

Türk makamlarından talepte bulunan farklı ülkelerin vatandaşları da tahliye edilecek olanlar arasında yer alıyor. Tüm yolcular, bomba imha ve narkotik eğitimli köpeklerin görev aldığı bir arama noktasından geçirilerek TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar’a alınacak.

İki amfibi gemiye alınan siviller, 2 fırkateyn ve 2 karakol gemisi eşliğinde Mersin’e getirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.