Beypazarı’nda sonbaharın gelişiyle birlikte, alıç meyvesi tezgahlara renk katmaya başladı.
1880 metre yüksekliğindeki Keltepe’nin eteklerinde yetişen bu lezzetli meyveleri, emekli Fahri Bilen, ilçe merkezinde satışa sunuyor.
Bilen, gazetecilere alıç meyvesinin soğuğun etkisiyle kızaran rengini anlatırken, “Alıç, sindirim sistemine faydalı bir besin kaynağıdır. Çiğ olarak tüketilebilen alıç, bağışıklığı güçlendirir, C vitamini açısından zengindir ve vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur,” dedi.
Sabahın erken saatlerinde yaylalarda topladığı alıçları sirke yapımında da kullanan Bilen, “Doğal olarak yetişen bu meyveler, herhangi bir kimyasal içermez. Yüksek tansiyonu düşürür, rahatlatıcı bir etkiye sahiptir, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler ve uykusuzluğa iyi gelir. Alıçları ipe dizerek veya doğrudan satıyoruz,” şeklinde konuştu.
GENEL
9 saat önceGENEL
9 saat önceGENEL
9 saat önceGÜNDEM
9 saat önceGÜNDEM
9 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.