DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149520-0.44378%
İstanbul
23°

AÇIK

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Beylikdüzü’nde Velilerden İlkokul ve Ortaokul Birleşmesine Tepki
23 okunma

Beylikdüzü’nde Velilerden İlkokul ve Ortaokul Birleşmesine Tepki

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 09:50
Beylikdüzü’nde Velilerden İlkokul ve Ortaokul Birleşmesine Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beylikdüzü’nde, çocuklarının ilkokuluna başka ortaokul öğrencilerinin de geleceğini öğrenen veliler, bu karara karşı çıktılar ve geri alınmasını istediler.

Yakuplu Mahallesi’ndeki Çağdaş Yaşam Profesör Ahmet Merdivenci İlkokulu’nda veliler, çocuklarıyla birlikte okullarının mevcut fiziki imkanlarının ve bulunduğu sokağın iki okul için uygun olmadığını dile getirdiler.

Okul bahçesinin ve sokağın çok dar olduğunu ve çevresinde devam eden inşaatların olduğunu belirten veliler, mevcut durumda bile giriş çıkışlarda sorunlar yaşandığını ve iki okulun birleşmesinin trafik ve güvenlik sorunlarını artıracağını ifade ettiler.

Bu kararın öğrencilerin eğitimini de olumsuz etkileyeceğini vurgulayan veliler, bunun yerine çevre şartları daha uygun olan başka okulların tercih edilmesini talep ettiler.

Grup adına konuşan Turan Aksoylar, okulun ilkokul öğrencilerine göre inşa edildiğini ve geçen yıl eğitim-öğretime açıldığını belirterek, “Okulumuzun sıraları, koridorları ve bahçesi ilkokul öğrencileri için tasarlandı. Ortaokul öğrencilerinin buraya yerleştirilmesi mümkün değil.” dedi.

Sokağın fiziksel imkanlarının iki okulun birleşmesi için uygun olmadığını belirten Aksoylar, şunları ekledi: “Ayrıca okulumuzda bir anaokulu bulunmaktadır. Anaokulu öğrencileri 4, 5, 6 yaşındadır. Ortaokul öğrencileri ise 13-14 yaşındadır. İlkokulumuz yerine Beylikdüzü’ndeki Azem Yükseloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi daha uygun okullar var. Bu lisede ikili eğitim yerine birleştirme yapılabilir. Diğer alternatif okullar da mevcut.”

Veliler, yetkililerden bu karardan geri dönmelerini talep ettiler.

Beylikdüzü Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP