DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144168-1.47814%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Beylikdüzü Sahaf Festivali Başladı
18 okunma

Beylikdüzü Sahaf Festivali Başladı

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 07:49
Beylikdüzü Sahaf Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl 11. kez düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’na, 100.000’den fazla kitap, dergi ve süreli yayının sergilendiği Sahaf Festivali ile başladı. Festival, 1 Eylül’e kadar devam edecek. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, etkinliğe herkesi davet ederek, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da barışın ve sevginin öncüsü olacak işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

11. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 25 sahafı bir araya getiren 8. Beylikdüzü Sahaf Festivali, Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlendi. Cadde, 100.000’den fazla kitaba ev sahipliği yaparak, açık hava kitaplığına dönüştü. Festivalde, klasikleşen katılımcılardan şair Hüseyin Avni Dede de yer alırken, yöresel ürünlerin de sergilendiği stantlar ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

ÇALIK: BARIŞIN VE SEVGİNİN ÖNCÜSÜ OLACAK İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

img

Türkiye’nin konuştuğu vahşetin tüm detayları hastane raporunda

img

Soylu’ya dokunulmayacak

img

Entübe edilen Reha Muhtar’ın geçirdiği kazanın perde arkası

19 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe herkesi davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da barışın ve sevginin öncüsü olacak işler yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl 11. kez düzenlediğimiz Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda, Sahaf Söyleşileri’nden Çardak Altı Sohbetleri’ne, spor etkinliklerinden konser programlarımıza kadar birçok etkinlikte, değerli konuklarımızla birlikte olacağız. Beylikdüzü’nün enerjisiyle, her zaman ilkleri, tekleri ve en güzel işleri yapmaya devam edeceğiz. Nefesim yettiği sürece, bu kent için çalışmaya azim ve kararlıkla devam edeceğim” dedi.

“GENÇ KUŞAK OKURLARIN SAHAF KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMESİ AÇISINDAN DA BİR FIRSAT OLUYOR”

Sahaflar Derneği Başkanı Ümit Nar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Sahaf Festivali, ilk günden büyük ilgi gördü. Nar, Festivalin İstanbul’da yapılan tek sokak festivali olduğunu vurgulayarak, Beylikdüzü Belediyesi’nin ve Beylikdüzü halkının gösterdiği ilgiye minnettarlıklarını dile getirdi. “Bu ağaçlık güzel caddede olmaktan büyük keyif alıyoruz. Eskiden ‘sahaflar çarşısı’ denen ortamlar vardı. Burada, ona benzer ortamlar oluşturuyoruz. Genç sahaf arkadaşları festivalimize davet ederek, onları camiamıza kazandırmaya çalışıyoruz. Bu sayede, usta-çırak ilişkisini sürdürüyoruz. Ayrıca, genç kuşak okurların sahaf kültürünü öğrenmesi açısından da bir fırsat oluyor” diye ekledi.

SAHAF SÖYLEŞİLERİ 22 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda 19 Ağustos’ta Sahaf Festivali ile başlayan Barış ve Sevgi Buluşmaları, 22 Ağustos’tan itibaren söyleşiler ve konserlerle devam edecek. Festival kapsamındaki Sahaf Söyleşileri’nde, 22 Ağustos’ta müzik tarihçisi Murat Meriç, müzikal tarihi edebiyat tarihiyle harmanlayarak Lüküs Hayat’tan Azizname’ye: Memleketin Müzikli, Oyunlu Tarihi’ni anlatacak. 23 Ağustos’ta koleksiyoner Osman Tan Erkır, elindeki önemli bir belgeyi hikayeleştirerek, ilk kez Beylikdüzü’nde kamuoyuna sunacak. 24 Ağustos’ta İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erman Gören, İlyada ve Homeros’u ele alacak.

25 Ağustos Pazar günü ise Türkiye’nin koku uzmanı Vedat Ozan, festivalin konuğu olacak. Ozan, ‘Koku ve Kültür’ başlığıyla özel bir söyleşi yapacak. Koleksiyoncuların, koleksiyonlarına yeni kitaplar eklediği Gece Mezatı ise yine festivalin en çekişmeli anlarına sahne olacak.

Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın vazgeçilmezlerinden olan Çardak Altı Sohbetleri’nin bu yıl ki teması ‘Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası’ olacak. 26 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında, Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleşecek sohbetlere; Prof. Dr. N. Öykü İyigün, Prof. Dr. Cem Say, Doğa Şanlıoğlu, Umutcan Savcı, Utku Güven, Prof. Dr. Utku Perktaş, Pelin Cengiz, Güven İslamoğlu, Ayşe Övür, Selen Okay Akçalı, Altan Öymen ve Mehmet Murat Çalık konuk olarak katılacak.

Türk pop müziğinin sevilen isimleri; Ömür Gedik, Ufuk Beydemir, Beylikdüzü Big Band gurubu, Zeynep Bastık, Melis Fis ve Ceylan Ertem’in sahne alacağı konserler serisinde MC & Kadir Çetin’de bir müzik performansı sergileyecek. Festivalin ayrıntılı programına, Beylikdüzü Belediyesi’nin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşmak mümkün.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Beylikdüzü Belediyesi Sahaf Festivali Beylikdüzü Edebiyat Edebiyat Etkinlikler Kültür Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP