DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Beyaz Saray'dan Putin'e: Bizim seçimlerimiz hakkında konuşmayı bırak | Dış Haberler
12 okunma

Beyaz Saray'dan Putin'e: Bizim seçimlerimiz hakkında konuşmayı bırak | Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5 Kasım'daki ABD seçimlerinde Demokrat Partili Kamala Harris'i desteklediklerini söyledi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby ise konu hakkında "Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta. Kendisi kimseyi şu veya bu yolla desteklememeli" ifadelerini kullandı

ABONE OL
Eylül 6, 2024 08:48
Beyaz Saray'dan Putin'e: Bizim seçimlerimiz hakkında konuşmayı bırak | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD başkanlık seçimlerine müdahale girişimine sert tepki gösterdiği bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, bir basın toplantısında, Putin’in Kamala Harris’i destekleyeceğini açıklamasına sert bir şekilde tepki göstererek, Putin’in Amerikan seçimlerinde karışmaktan vazgeçmesini istedi.

Kirby, “Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta. Kendisi kimseyi desteklememeli. Amerikan halkı kendi kaderini belirleyecek ve Başkanlık seçimlerinin sonuçları sadece onlara bağlı.” dedi.

Putin, Doğu Ekonomi Forumu’nda, ABD başkanlık seçimleri hakkında yorum yaparken, “Bizim favorimiz Başkan Biden’dı ancak o yarıştan çekildi. Dolayısıyla destekçileri Bayan Harris’i desteklemelerini istedi ve biz de onu destekleyeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak, bu açıklamaların Amerikan halkı üzerinde bir etkisi olacağına inanmak için hiçbir sebep yok. ABD Başkanı seçimleri, Amerikan halkının oy kullanmasıyla belirlenecektir ve Putin’in bu açıklamaları bu durumu değiştirmeyecektir.

Kirby, Putin’in açıklamalarını “müdahale girişiminde bulunma” olarak nitelendirdi ve bunun Amerika’nın demokratik süreçlerine saygısızlık olduğunu belirtti. Kirby, Rusya’nın geçmişte ABD seçimlerine müdahale etmiş olduğunun altını çizdi ve bu durumun devam etmesini istemediklerini açıkça belirtti.

Bu olay, Rusya ve ABD arasındaki gerilimi daha da artırması bekleniyor. ABD, Rusya’nın seçimlere müdahalesini önlemek için çeşitli önlemler almayı sürdürüyor ve Rus hükümetiyle ilişkileri zorlaştırıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP