DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Beyaz Saray'dan, İsrail'e desteğin süreceği mesajı | Dış Haberler
6 okunma

Beyaz Saray'dan, İsrail'e desteğin süreceği mesajı | Dış Haberler

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Orta Doğu'daki "gerginliğin" artmasının ardından ABD'nin İsrail'e sağladığı silah desteğinin durdurulması taleplerinin sorulması "ABD'nin politikasının değişmediğini" dile getirdi

ABONE OL
Eylül 20, 2024 08:45
Beyaz Saray'dan, İsrail'e desteğin süreceği mesajı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin İsrail’e yönelik politikasının değişmediğini ve desteğin süreceğini Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre açıkladı.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jean-Pierre, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğe değindi.

Orta Doğu’daki gerginliğin artmasının ardından ABD’nin İsrail’e sağladığı silah desteğinin durdurulması talepleri üzerine Jean-Pierre, ülkenin politikasında bir değişiklik olmadığını belirtti.

“İsrail’in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmazdır ve bu değişmemiştir. İsrail’in güvenliğini desteklemeye devam etme konusundaki kararlılığımız sürüyor,” dedi Jean-Pierre.

Jean-Pierre ayrıca bölgede bir “diplomatik çözüm” görmek istediklerini vurgulayarak, “Bunun başarılabileceğine inanıyoruz ve bu şekilde ilerlemek istiyoruz” dedi.

İsrail’e 20 milyar dolarlık silah satışı

İsrail’e koşulsuz destek vermekle eleştirilen ABD yönetimi, ağustos ortasında yaptığı açıklama ile bu ülkeye 5 ayrı pakette toplam 20 milyar dolarlık silah satışı onaylamıştı.

Toplam değeri 18,9 milyar dolar olan 50 adet F-15IA ve 25 adet F-15I savaş uçağı ve bunlara ait mühimmatlar, satışın en büyük bölümünü oluşturuyordu.

Diğer paketlerde ise 30 adet orta menzilli havadan havaya füze sistemi (AMRAAM), 32 binden fazla tank mermisi ve diğer ekipmanlar yer alıyordu. Ayrıca 50 binden fazla top mermisi ve ilgili ekipmanların satışına da ayrı bir paket olarak onay verilmişti.

Toplam satış değeri 20,3 milyar dolar olan bu anlaşma, Gazze’de ateşkes sürecinin belirsizliğini koruduğu ve bölgede gerginliğin yükseldiği bir dönemde onaylanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP