DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Beyaz Saray, Elon Musk'ın Biden ve Harris hakkındaki açıklamasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Beyaz Saray, Elon Musk'ın Biden ve Harris hakkındaki açıklamasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi | Dış Haberler
10 okunma

Beyaz Saray, Elon Musk'ın Biden ve Harris hakkındaki açıklamasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi | Dış Haberler

Beyaz Saray, Elon Musk'ın ABD Başkanı Biden ve Başkan Yardımcısı Harris'e "kimsenin suikast girişiminde bulunmadığı" yönündeki açıklamasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi

ABONE OL
Eylül 17, 2024 07:45
Beyaz Saray, Elon Musk'ın Biden ve Harris hakkındaki açıklamasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray, Elon Musk’ın ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında yaptığı “kimsenin suikast girişiminde bulunmadığı” açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Musk’ın sosyal medya platformu X’te yaptığı ve daha sonra sildiği paylaşımı “sorumsuzluk” olarak nitelendirdi.

Bates, ABD’de siyasi şiddete yer olmadığını vurgulayarak, Musk’ın sözlerinin ciddi bir tehlike yaratabileceğini belirtti. “Şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez ve asla teşvik edilmemelidir,” dedi Bates. “Musk’ın bu söylemi sorumsuzluğun ötesindedir.”

ABD Gizli Servisi, Musk’ın paylaşımından haberdar olduğunu ve koruma altındaki kişilere yönelik tüm tehditleri incelediğini açıkladı. Gizli Servis, koruma altında olan kişilerin güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi aldığını da belirtti.

Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik “suikast girişimi” iddiaları sonrasında yaptığı açıklamada, “Kimse Biden/Kamala’ya suikast düzenlemeye çalışmıyor bile” demişti. Ancak Musk, bu paylaşımını kısa süre sonra kaldırdı ve şaka yaptığını ima etti.

Eski ABD Başkanı Trump’ın bulunduğu Florida’daki golf sahası yakınlarında silah sesleri duyulduktan sonra, Trump’ın güvende olduğu açıklandı. Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr, olaydan sonra sahadaki çalılıklarda bir AK-47 silahının bulunduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurdu. Gizli Servis ajanının, koruma altında olduğu Trump golf oynarken şüpheliye silahla ateş açtığı bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP