DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21484690.12979%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bestekar Kamuran Yarkın’ın Cenazesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
18 okunma

Bestekar Kamuran Yarkın’ın Cenazesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:50
Bestekar Kamuran Yarkın’ın Cenazesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Usta bestekar Kamuran Yarkın, hayatını kaybetti. Cenaze namazı Sahrayı Cedid Camii’nde kılındıktan sonra, sanatçının babası Ferda Anıl Yarkın tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Törende taziyeleri, sanatçının oğulları Ferruh ve Ferda Anıl Yarkın kabul etti.

Ferda Anıl Yarkın, babasının kaybıyla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, “Babamı ve değerli bir besteciyi kaybettim. Allah’a şükür ki onun evladı oldum. Bizi müzikle büyüttü ve bugünlere getirdi. Onun anısını yaşatacak, onun öğretilerine sadık kalacak işler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sanatçı Burak Kut, Kamuran Yarkın’ın müziğe olan katkısını ve öğrencilerine olan etkisini vurguladı. “Kamuran Yarkın, müzik dünyasına ve öğrencilerine büyük bir değer kattı. Eserleri hafızalarımızda yaşayacak. Yarkın ailesi benim çok değerli dostlarımdı ve Kamuran Bey, benim için de bir baba gibiydi. Hatıralarımızda ve yüreğimizde yaşayacak. Ferda ve ailesine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Müzisyen Zeynep Mansur, “Kamuran Yarkın, sevdiğim bir dostun babası ve çok değerli bir müzik büyüğümüz. Kendisini rahmetle anıyorum ve eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Ali Güven de, “Hocamızı, atamızı, çok değerli bir büyüğümüzü kaybettik ve onun yokluğunu hissediyoruz. Yeri kolay dolmayacak. Ailesinin ve bütün sanat camiasının başı sağ olsun.” dedi.

Yarkın’ın cenazesi Sahrayı Cedid Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kamuran Yarkın, 28 Ocak 1938’de İstanbul Fatih’te dünyaya geldi. Annesinin ud ezgileri eşliğinde büyüdü. 1945’ten itibaren Şuayb Erkutlu’dan müzik dersleri almaya başladı. 1954-1957 yıllarında Albay Süleyman Bey ve Binbaşı İlhan Bey’den tambur dersleri aldı. İlk bestesini 1951’de yaptı ve 1962’den sonra Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne katıldı. Sanat hayatı boyunca birçok önemli besteleme çalışmasına imza attı.

Ferda Anıl Yarkın Kültür Sanat istanbul Güncel Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP