DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141167-0.49246%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Benzine okkalı zam geliyor! Tabeladaki rakam araç sahiplerinin keyfini kaçıracak
3 okunma

Benzine okkalı zam geliyor! Tabeladaki rakam araç sahiplerinin keyfini kaçıracak

ABONE OL
Eylül 22, 2024 08:56
Benzine okkalı zam geliyor! Tabeladaki rakam araç sahiplerinin keyfini kaçıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Benzine Zam Geldi!

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve Brent petrol fiyatlarındaki artış, vatandaşların yakından takip ettiği benzin ve motorin fiyatlarına yansıdı. Salı günü itibariyle geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı 1,40 TL arttı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Fiyatlar

Bu zammın ardından benzinin litresi İstanbul’da 42,95 TL, Ankara’da 43,28 TL ve İzmir’de ise 43,74 TL’den satılacak. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasını ve dolar kurundaki değişimleri baz alarak rafineriler tarafından belirleniyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentler arasında farklılık gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmaktan Vazgeçmişti

Enerji Piyasası Gazetesi İşletmecileri Sendikası (EPGİS) hakkında, fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olması nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Sendika, dava süreci tamamlanana kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu.

Benzine okkalı zam geliyor! Tabeladaki rakam araç sahiplerinin keyfini kaçıracakErdem Aksoy Erdem Aksoy Haberler.com – Ekonomi

Brent Petrol İstanbul Ekonomi Finans Ankara İzmir Zam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP