DOLAR 34,1034 0.25%
EURO 38,1434 0.21%
ALTIN 2.860,591,12
BITCOIN 21665662.401%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Beden Eğitimi Öğretmeni Tehlikeli Tırmanışlarla Kaya Balı Topluyor
9 okunma

Beden Eğitimi Öğretmeni Tehlikeli Tırmanışlarla Kaya Balı Topluyor

ABONE OL
Eylül 9, 2024 07:44
Beden Eğitimi Öğretmeni Tehlikeli Tırmanışlarla Kaya Balı Topluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batman’ın Gercüş ilçesinde beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız, yüksek kayalıklardan “kaya balı” topluyor. Bu sıra dışı hobisiyle, doğanın sunduğu lezzeti ve şifayı yaşayan Yıldız, aynı zamanda AFAD gönüllüsü olarak topluma hizmet ediyor.

Yıldız, Gercüş ilçesine bağlı Aydınlı köyü Mağaralı mezrasında yer alan 300 metrelik kayalıklara tırmanarak bal topluyor. Bu tehlikeli tırmanışlara rağmen, 5 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan Yıldız, bu işi büyük bir tutkuyla sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde yola koyulan Yıldız, 2 saatlik yürüyüşün ardından kayalıkların zirvesine ulaşıyor. Ardından, zorlu bir inişle arıların yuvasına ulaşarak balı topluyor. 7-8 kilo bal toplayan Yıldız, arıların beslenmesi için 4-5 kilo balı da yuvalarda bırakıyor.

Dağcılık eğitiminin önemini vurgulayan Yıldız, bu işi yapmak isteyenlere uyarıda bulunuyor. Bu tehlikeli tırmanışların ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirten Yıldız, kendi deneyimlerini ve eğitimini paylaşarak bu işin risklerini hatırlatıyor. Yıldız, bu balı özellikle yaşlı ve hasta yakınları için şifa niyetine kullanıyor. Kış aylarında soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların tedavisinde de bu balı kullandığını belirten Yıldız, balın şifa kaynağı olduğuna inanıyor. Balın birçok faydasının olduğunu vurgulayan Yıldız, uzmanların bu konuda daha fazla bilgi sağlayabileceğini belirtiyor. Geleneksel olarak göz körlüğünden yaralara kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu balın, özellikle kanser tedavisinde etkili olduğuna inanılıyor. Tamamen organik olması nedeniyle şifa deposu olarak nitelenen bu balın, hiçbir katkı maddesi içermediğini ve insan eli değmeden arılar tarafından doğada üretildiğini vurguluyor.

Gercüş batman Güncel Sağlık Yaşam Yerel Doğa AFAD

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP