DOLAR 34,1359 -0.01%
EURO 38,0557 0.35%
ALTIN 2.880,03-0,17
BITCOIN 21718550.22041%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bedelini ağır ödeyecek! Kendisini diş doktoru olarak tanıtan adamın gerçek mesleği bakın neymiş
7 okunma

Bedelini ağır ödeyecek! Kendisini diş doktoru olarak tanıtan adamın gerçek mesleği bakın neymiş

ABONE OL
Eylül 24, 2024 08:43
Bedelini ağır ödeyecek! Kendisini diş doktoru olarak tanıtan adamın gerçek mesleği bakın neymiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakan Y., İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan bir diş kliniğinde diş ağrısı şikayetiyle gitti. Kendisini üniversitede öğretim görevlisi olarak tanıtan Cemal Ş., kliniğin güvenini kullanarak Hakan Y.’yi muayene etti. Muayenenin ardından Cemal Ş., diş protezi yapma vaadiyle Hakan Y.’nin ön üstteki 4 dişini çekti, anestezi uyguladı ve reçete yazdı. Daha sonra da 1000 TL muayene ücreti alarak Hakan Y.’yi evine gönderdi, ancak fiş veya fatura vermedi.

Hakan Y., daha sonra dişlerini çektirdiği muayenehaneye, reçetenin kaşesiz olduğunu söylemek için gitti. Ancak muayenehanenin sahibi İbrahim Levent Ç., “Tedavini kim yaptıysa o yapsın kaşeyi, Cemal benim temizlikçimdir, akşamları gelip temizlik yapar” cevabını verdi. Bu durum üzerine Hakan Y., olayı şikayet etti.

Başlatılan soruşturma sonucunda, muayenehanenin sahibi İbrahim Levent Ç. ile Cemal Ş. hakkında dava açıldı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılan duruşmada davacı Hakan Y. ve davalı Cemal Ş.’nin avukatları hazır bulundu. Davacı avukatı, müvekkilinin dişçiye gittiğinde Cemal Ş.’nin kendisini diş hekimi olarak tanıtarak müvekkilinin dişlerini çektiğini ve müvekkilinin dişlerinde apse olduğunu söylemesine rağmen Cemal Ş.’nin “işime karışma” diyerek çekim işlemine devam ettiğini belirtti. Davalı avukatı ise davacının iddialarının soyut ve ispatlanamadığını savundu.

Mahkeme, davacının iddialarını kabul ederek 50 bin lira manevi tazminatın 2017’den itibaren işleyecek yasal faiziyle beraber davalı Cemal Ş.’den alınarak davacı Hakan Y.’ye verilmesine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Dolandırıcılık Kağıthane istanbul Mahkeme 3-sayfa Sağlık Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.