DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Bebekler ne zaman oturur? Bebekler kaç aylıkken oturmaya başlar?
11 okunma

Bebekler ne zaman oturur? Bebekler kaç aylıkken oturmaya başlar?

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:43
Bebekler ne zaman oturur? Bebekler kaç aylıkken oturmaya başlar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni ebeveynler için “Bebekler ne zaman oturur?” sorusu sıkça sorulan sorulardan biridir. Bebeğinizin oturmaya başlaması için sabırsızlanmanız normaldir, ancak yeni doğan bir bebeğin oturması fiziksel olarak mümkün ve sağlıklı değildir. Bebeğinizin oturmak için gerekli kas gücünü ve dengeyi geliştirmesi zaman alır.

BEBEKLER NE ZAMAN OTURUR?

Genellikle bebekler 4. aylarından itibaren destekli oturabilirler. Ancak, bu dönemde bile bebeğinizi desteksiz bırakmamalısınız. 4. aydan sonra bebeğinizin kas gelişimi oturmak için uygun hale gelmeye başlar.

Bebeğinizi Oturmaya Nasıl Alıştırabilirsiniz?

İşte bebeğinizi oturmaya alıştırmak için bazı ipuçları:

ÇEKİRDEK GÜCÜNÜ GELİŞTİRİN

Bebeğinizin sırtını, yanlarını, uyluklarını ve gövdesini içeren çekirdek kaslarını güçlendirmek önemlidir. Bunu yapmak için egzersiz topu kullanabilir ve bebeğinizle denge takviyesi teknikleri uygulayabilirsiniz.

OTURMA HAREKETLERİNİ PRATİK YAPTIRIN

Bebeğinizi günde 5-6 kez oturur pozisyona getirin. Bu hareketi birkaç kez tekrarlayarak bebeğinizi oturmaya alışmasına yardımcı olabilirsiniz.

DESTEK SAĞLAYIN

Bebeğinizin oturması için ona destek olmak önemlidir. Yerde otururken bebeğinizi bacaklarınızın arasına alın ve oturur pozisyona getirin. Daha sonra yavaşça desteğinizi çekerek bebeğinizi kendi başına oturması için teşvik edin.

OYUNCAKLAR KULLANIN

Bebeğinizin en sevdiği oyuncağı kullanarak onu oturma pozisyonuna teşvik edebilirsiniz. Oyuncağı bebeğinizin önüne uzatın ve eline alması için onu teşvik edin.

KENİ BAŞINA OYNAMASINA İZİN VERİN

Bebeğiniz kendi başına oturabiliyorsa ve dengede kalabiliyorsa, onu güvenli bir yerde gözlemleyerek kendi başına oturmasına izin verin. Eline bir oyuncak verin ve güvenli bir mesafeden izleyin. Bu şekilde bebeğiniz kendi başına oturmayı öğrenecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP