DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152080-0.59356%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Batman’da Kadın Sürücüye Lastik Dolandırıcılığı İddiası
6 okunma

Batman’da Kadın Sürücüye Lastik Dolandırıcılığı İddiası

ABONE OL
Eylül 21, 2024 08:38
Batman’da Kadın Sürücüye Lastik Dolandırıcılığı İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batman’da Sevde G. adlı bir kadın, arabanın lastik basınç sensörlerinin arızalanması üzerine mahalledeki bir lastikçiye gitti. Lastikçi, lastikleri inceleyerek aracın orijinal lastikleri olmadığını ve eğri olduğunu söylemiş, 20 bin lira fiyat çıkarmış ve tüm lastiklerin değiştirilmesi gerektiğini ileri sürmüş. Ancak Sevde G. şüphelenerek kendi lastik bayisine gitti.

Lastik bayisindeki uzmanlar, lastikleri inceleyerek içine sıvı madde enjekte edildiğini tespit etmiş. Sıvı madde, lastiklerin dengesini bozmuş ve direksiyon titremelerine sebep olmuş. Lastikçinin yaptığı işlem, sürüş güvenliğini tehlikeye atmış. Bayi, sadece 700 liraya gerekli işlemleri yaparak, lastiklerin dengesini geri kazandırmış.

Gültepe Sanayi Sitesi’nde lastik bayisi işleten Mesut Aslan, kadın sürücülerin araçlardaki uyarı ışıklarını anlamakta zorlandığını ve bu durumun panik yaratabileceğini ifade etti. Aslan, lastiklerin eğriliğini sadece bir rot balans ustası tarafından kontrol edilebileceğini belirterek, “İçine sıvı enjekte edilmiş, nasıl enjekte etmişse? Bu, aracın dengesini bozmuş. Bayan sürücü tedirgin olduğu için lastikçiye geri gitmemiş, bize geldi.” dedi.

Lastikleri açtıklarında içinde sıvı bulduklarını belirten Aslan, “Bu, aracın dengesini, rot balansını bozar, direksiyonda çok aşırı titreme yapar, sürüş güvenliğini tehlikeye atar. Mahalledeki lastikçiyi tanımıyorum ama içine sıvı enjekte etmiş. Bayan sürücüyü de tedirgin etmiş. 20 bin lira fiyat söylemiş. Araç sıfır, lastikler sıfır. Bayan sürücü de şüphelendiği için kabul etmemiş. Bize geldi. Biz uyarı ışığını söndürdük, sıvıyı boşalttık, rot balansını yaptık. Test sürüşü de yaptık. 700 lira aldık. Böyle art niyetli insanlar var, dikkatli olmak gerek.” ifadelerini kullandı. – BATMAN

Yerel Haberler Güvenlik Otomobil 3-sayfa Ekonomi batman

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP