DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Batı Karadeniz’de Girişimcilik Yolculuğu Programı Düzenlendi
9 okunma

Batı Karadeniz’de Girişimcilik Yolculuğu Programı Düzenlendi

ABONE OL
Eylül 17, 2024 07:48
Batı Karadeniz’de Girişimcilik Yolculuğu Programı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Karabük’te “Batı Karadeniz’de Girişimcilik Yolculuğu: Başarı İçin İlk Adımlar” adlı bir program düzenledi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, BAKKA ve Arya Yatırım Platformu’nun iş birliğiyle bölgedeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, farkındalık yaratmak ve girişimci adaylarına eğitim ve mentörlük sağlamak amacıyla düzenlendi.

Tanıtım toplantısında konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, programın sadece bölge için değil, Türkiye’nin girişimcilik potansiyelini de artıracak güçlü bir adım olduğunu vurguladı.

Girişimciliğin kalkınmanın ve ekonomik büyümenin temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Batı Karadeniz bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli. Program kapsamında düzenlenecek seminerler, eğitimler ve yatırımcı sunumları, genç girişimcilere rehberlik ederek onları başarıya ulaştıracak.” dedi.

Vali Yavuz, “Batı Karadeniz’in doğal güzellikleri, tarımsal zenginliği, sanayi gücü ve turizm imkanları bölge için güçlü bir ekonomik ve sosyal kalkınma potansiyeli sunuyor. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için girişimcilik, yenilikçilik ve stratejik yatırımlar büyük önem taşıyor. Bizler, Batı Karadeniz’i bu dinamiklerle buluşturarak, bölgemizin topraklarında sadece mahsulleri değil, büyük fikirleri, yenilikçi projeleri ve onların filizleneceği anları ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. BAKKA olarak girişimcilerimize ihtiyaç duydukları destek ve kaynakları sağlayarak bölgedeki girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

“Başarılı örneklerin ön plana çıkarılması noktasında bu etkinlik önemli”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, girişimciliğin artırılması, yaygınlaştırılması, “Nasıl girişimci olunur?” sorusuna cevap bulunması ve bu alanda başarılı örneklerin ön plana çıkarılması için etkinliğin önemli olduğunu belirtti.

BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, kömür ve demir-çelik sektörüne bağımlı ekonomik yapıya sahip bölgede sektörel çeşitliliğin sağlanmasının ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesinin, sosyoekonomik kalkınmada büyük önem taşıdığını vurguladı.

Arya Yatırım Platformu kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Türkiye’de kimsenin görmediği fırsatlara ve yeteneklere yatırım yaparak onları dünya çapında başarı hikayesi haline getirmek için yola çıktıklarını ifade etti.

Togg’un iç ön panelini kendilerinin yaptığını belirten Serter, “En az bir kadın girişimciyi içeren girişimlere yatırım yapıyoruz. Türkiye’yi şampiyonlar ligine çıkaracak takımları bulmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Orhan Kuzu – Ekonomi

Yerel Haberler Batı Karadeniz Ekonomi Eğitim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP