DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2145648-1.69183%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Başüstü sporlarında biceps yaralanmaları ve omuz çıkıkları ciddiye alınmalı
17 okunma

Başüstü sporlarında biceps yaralanmaları ve omuz çıkıkları ciddiye alınmalı

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 08:44
Başüstü sporlarında biceps yaralanmaları ve omuz çıkıkları ciddiye alınmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Soyarslan, baş üstü sporlarına ilgi duyan sporcuların sıklıkla yaşadığı biceps yaralanmaları ve omuz çıkıkları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Hastaneden yapılan açıklamada, baş üstü sporları yapan sporcularda biceps yaralanmalarının oldukça yaygın olduğu belirtildi. Dr. Soyarslan, ani kol hareketlerinin omuz bölgesinde ciddi hasarlara yol açabileceğini vurguladı.

“Fizik tedavi ile iyileşemeyen hastalarımızda cerrahi müdahaleye başvuruyoruz. Ameliyat sonrası tam iyileşme süreci 3 ila 6 ayı bulabiliyor. 2-3 günden uzun süren şiddetli ağrılarda mutlaka bir uzmana danışılması gerekiyor,” dedi Dr. Soyarslan.

Soyarslan, yaralanma sürecini yakından takip etmenin önemine değinerek, çoğu yaralanmanın fizik tedaviyle iyileştiğini, ancak fizik tedavinin yeterli olmadığı durumlarda cerrahi müdahalenin gerekli olabileceğini belirtti.

Voleybol, hentbol ve yüzme gibi baş üstü sporlarında sporcuların biceps bölgesinde sık sık sakatlık yaşadığına dikkat çeken Dr. Soyarslan, “Omuz bölgesinde sporculara özgü birçok yaralanma görülebiliyor. En sık gördüğümüz yaralanmalardan biri de kol bölgesindeki biceps tendonunun zorlanmaya bağlı olarak iltihaplanmasıdır. Hastalarımızın çoğunu fizik tedavi ile iyileştiriyoruz. Biceps tendonunun yapıştığı omuz ekleminde kıkırdak dokusu bulunmaktadır. Ani hareketlere bağlı olarak burada hasarlanma olabilir. Geçmeyen, omuz ağrısı devam eden hastalarımızda yaptığımız tetkiklerde, yırtık tespit edilirse fizik tedaviyle onarım mümkün olabilir,” şeklinde konuştu.

Sporcularda kronik zorlanma nedeniyle bazı dokularda ödem oluşabileceğini belirten Dr. Soyarslan, “Tedavisi çeşitli enjeksiyonlarla gerçekleştiriliyor. İnatçı vakalarda cerrahi tedavi de gerekebilir. Omzumuzu kaldırmamızı sağlayan döndürücü kaslarımız var. Daha ileri vakalarda, bu kaslarda yırtıklar meydana geliyor. Bu yırtıkların tedavisi cerrahi yolla yapılıyor,” dedi.

Dr. Soyarslan, günlük hayatta spor yaparken omuz ağrılarının yaşanabileceğini hatırlatarak, 2-3 günden uzun süren şiddetli ağrılarda mutlaka uzman hekime danışılması gerektiğini vurguladı.

Ekonomi Pendik Spor Sağlık Spor Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP