DOLAR 34,2429 0.1%
EURO 37,9791 0.32%
ALTIN 2.924,530,06
BITCOIN 2074773-0.26248%
İstanbul
21°

AÇIK

05:32

SABAHA KALAN SÜRE

Basketbol Gelişim Merkezi Görkemli Törenle Açıldı
7 okunma

Basketbol Gelişim Merkezi Görkemli Törenle Açıldı

ABONE OL
Eylül 30, 2024 07:47
Basketbol Gelişim Merkezi Görkemli Törenle Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla görkemli bir tören düzenlendi ve Basketbol Gelişim Merkezi hizmete açıldı.

Merkezin 10 bin kişilik ana salonunda gerçekleştirilen resmi açılış töreninin ardından, 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık üç yıllık yoğun çalışmaların meyvesinin alındığını ve merkezin ülkeye hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Zeytinburnu’nda yükselen merkezin sadece bir spor kompleksi değil, aynı zamanda İstanbul’un dünya spor sahnesinde hak ettiği konuma ulaşması için atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Burada sporcuların tarihe geçecek, destanlar yazacak ve ülkeyi gururlandıracak başarılara imza atacağını ifade etti. Merkezin, hem erkek hem de kadın milli takımları ve altyapı takımları için yeni bir ev olacağını ve Türkiye Basketbol Federasyonunun da burada hizmet vereceğini söyledi.

Erdoğan, merkezin 8 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli bir basketbol lisesi de barındırdığını belirterek, genç yeteneklerin kapsamlı bir eğitimle gerçek bir basketbol yıldızı olarak yetiştirilmesini hedeflediklerini açıkladı. Bu muhteşem spor tesisi projesinin Türk basketboluna hayırlı olmasını dileyerek, gençlerden bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelerini beklediğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk sporuna muhteşem bir tesisi kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Merkezin 3 adet 500 kişilik antrenman salonu, 1000 kişilik milli takımlar kamp tesisi, salonu, 10 bin kişilik ana salon, basketbol oteli, basketbol lisesi ve basketbol müzesi gibi birimlerden oluştuğunu vurguladı. Son 22 yılda Türkiye’nin modern stadyumlar, spor salonları, olimpik yüzme havuzları, atletizm tesisleri ve daha pek çok tesisle birlikte bir spor devrimi yaşadığını ifade eden Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sporun içinden gelmesinin ve gençlere destek vermesinin bu devrimde büyük rol oynadığını belirtti. Bu merkezin Türk basketbolunun kalbi olacağına ve yeni basketbol yıldızlarının burada yetişeceğine inandığını söyleyerek, takımlara başarılar diledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, basketbol camiasına yakışan ve gelecek nesillere miras kalacak bir merkezin hayalini kurduklarını ifade etti. Merkezin kurulmasının Türk basketbolunun geleceğini şekillendirecek önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Basketbol Gelişim Merkezi’nin Türk basketbolunu dünya çapında bir seviyeye taşıyacak her türlü altyapıya sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Recep Tayip Erdoğan Basketbol Eğitim Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP