DOLAR 34,1127 0.27%
EURO 38,1065 0.11%
ALTIN 2.860,211,10
BITCOIN 21652051.94179%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Başkentte sahte bal operasyonu! Ele geçirilen miktar dudak uçuklatan cinsten
6 okunma

Başkentte sahte bal operasyonu! Ele geçirilen miktar dudak uçuklatan cinsten

ABONE OL
Eylül 20, 2024 08:43
Başkentte sahte bal operasyonu! Ele geçirilen miktar dudak uçuklatan cinsten
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Akyurt ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, sahte bal üretimine yönelik yapılan baskın sonucunda, 8 bin 150 ton glikoz, fruktoz ve şeker ile farklı markalara ait 100 bin adet bal etiketi ele geçirildi.

8 BİN TON SAHTE BAL ELE GEÇİRİLDİ

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akyurt’taki bal imalathanelerine yönelik bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 960 milyon TL olan, çeşitli markalara ait 100 bin bal etiketi, 3 bin 650 ton glikoz şurubu, 2 bin 500 ton fruktoz şurubu ve 2 bin ton şeker olmak üzere toplamda 8 bin 150 ton glikoz, fruktoz ve şeker ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

ANKARA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara’da tağşiş edilmiş, bozulmuş veya niteliği değiştirilmiş gıdalarla mücadelelerinin devam ettiğini vurguladı. Yetkililerin, ilgili fabrikada bozuk veya sahte bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine geniş çaplı bir inceleme başlattığını belirten Şahin, “Bu inceleme sonucunda, fabrikada ve diğer işletmelerde yüzlerce ton bozulmuş gıda veya sahte bal üretimine yönelik kullanılan ve kullanımının yasak olduğu ürünler ele geçirildi.” dedi. Şahin, konuyla ilgili adli ve idari işlemlerin devam ettiğini ve ele geçirilen malzemelerin imha edileceğini belirtti.

Ankara'da Sahte Bal Operasyonu: 8 Bin Ton Düzensiz Gıda Ele Geçirildi

Vatandaşları ve satıcıları malzemeleri dikkatlice incelemeye çağıran Şahin, “Aldığınız malın orijinal ve gıda güvenliğine uygun olup olmadığını kontrol edin. Fiyatlara aldanarak tuzağa düşmeyin. Sağlığınız, ailenizin sağlığı ve çocuklarınızın sağlığı için lütfen dikkatli olun.” uyarısında bulundu.

Ankara'da Sahte Bal Operasyonu: 8 Bin Ton Düzensiz Gıda Ele Geçirildi

Mücadelelerine yılmadan devam edeceklerini belirten Şahin, vatandaşların güvenle tükettiği gıda maddelerinin denetiminin daha sıkı bir şekilde yapılacağını vurgulayarak, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın marketlerden, bakkallardan veya diğer yerlerden aldıkları yiyecek ve içecekleri gönül rahatlığıyla tüketebilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. İyi niyetli üreticilerimizin, tüccarlarımızın ve esnafımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Vatandaşların sağlıklarını, çocuklarının ve yaşlılarının sağlığını tehlikeye atan ve zararlı ürünler üreten kişilerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.”

Başkentte sahte bal operasyonu! Ele geçirilen miktar dudak uçuklatan cinstenKaynak: AA / Yusuf Soykan Bal – Güncel

Yerel Haberler 3-sayfa Ekonomi Güncel Akyurt ankara Sağlık Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.