DOLAR 34,2850 0.14%
EURO 37,2190 0.04%
ALTIN 3.007,81-0,12
BITCOIN 23320380.62364%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:16

AKŞAMA KALAN SÜRE

'Baş aktör olmasını bekliyordum' İspanyol gazeteci Arda Güler'in neden oynatılmadığını açıkladı: Türkiye Milli Takımı'nda…
  • 7/24 Haber izle
  • Genel
  • Spor Haberleri
  • 'Baş aktör olmasını bekliyordum' İspanyol gazeteci Arda Güler'in neden oynatılmadığını açıkladı: Türkiye Milli Takımı'nda…
5 okunma

'Baş aktör olmasını bekliyordum' İspanyol gazeteci Arda Güler'in neden oynatılmadığını açıkladı: Türkiye Milli Takımı'nda…

Yarın oynanacak Real Madrid - Barcelona maçı öncesi Teknik Direktör Carlo Ancelotti bir basın toplantısı düzenledi. İspanyol gazeteciler, son haftalarda süre...

ABONE OL
Ekim 25, 2024 12:33
'Baş aktör olmasını bekliyordum' İspanyol gazeteci Arda Güler'in neden oynatılmadığını açıkladı: Türkiye Milli Takımı'nda…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak olan ve El Clasico olarak bilinen maç öncesinde, Madrid’deki spor gazetecileri, Real Madrid’in genç yıldızı Arda Güler’in takımdaki durumunu ele aldı.

Cadena Ser Radyosu spor muhabiri Javier Herraez, Arda Güler’in büyük bir yetenek olduğunu ve daha fazla forma şansı görmek istediklerini belirtti. Herraez, Arda’nın oynadığı maçlarda iyi performans gösterdiğini, ancak geçen sezonki kadar golcü olmadığını söyledi.

Arda Güler’in orta sahada ve forvette her pozisyonda oynayabilen bir oyuncu olduğunun altını çizen Herraez, Arda’yı El Clasico’da ilk 11’de görmek istediğini, ancak Real Madrid’in bu maçta daha fazla koşan bir takım sahaya süreceğini düşündüğünü ifade etti. Herraez, Arda’nın ikinci yarıda oyuna girebileceğini de sözlerine ekledi.

– Melchor Ruiz: “Arda’nın sakin ve sabırlı olması gerekiyor”

Cope Radyosu için Real Madrid’i takip eden gazeteci Melchor Ruiz, Arda’nın bu sezon da geçen sezon olduğu gibi az süre aldığını belirtti. Ruiz, Arda’nın fiziksel olarak geliştiğini ve kalitesinin tartışılmaz olduğunu söylerken, genç futbolcunun sakin ve sabırlı olması gerektiğini vurguladı. Ruiz, Arda’nın Türkiye’de hem kulübü hem de milli takım için önemli bir oyuncu olduğunu hatırlatarak Real Madrid’de de aynı performansı beklediklerini söyledi, ancak Arda’nın zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ruiz, Real Madrid kadrosunda Arda’dan çok daha tecrübeli oyuncular olduğunu hatırlatarak, Arda’nın bu sezon daha fazla süre alacağından emin olduğunu ancak sabırlı olması gerektiğini tekrarladı. Ruiz, Arda’nın El Clasico’da ilk 11’de oynamayacağını, ancak maçın gidişatına göre oyuna girebileceğini düşündüğünü söyledi. Ruiz, Barcelona’nın bu sezon çok iyi oynadığını, fiziksel gücünün ve hızının yüksek olduğunu vurgulayarak Ancelotti’nin 4-4-2 sistemine döneceğini ve ilk 11’de Modric, Camavinga ve Tchouameni’nin yer alabileceğini ifade etti.

Baş aktör olmasını bekliyordum İspanyol gazeteci Arda Gülerin neden oynatılmadığını açıkladı: Türkiye Milli Takımında...

La Gazzetta dello Sport gazetesinin Madrid temsilcisi Filippo Maria Ricci ise Arda’nın geçen yıl ilk sezonunda sakatlıklar yaşadığını, uyum süreci geçirdiğini ve sonunda iyi bir final yaptığını, daha sonra da Avrupa Şampiyonası’nda milli takımda önemli bir rol üstlendiğini hatırlattı. Ricci, bu nedenle Arda’nın bu sezon Real Madrid’de daha fazla katkı yapması beklendiğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti. Ricci, Arda’nın daha fazla sahada yer almasını beklediğini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Ricci, Arda’nın gelişmesi için zamana ihtiyacı olduğunu, en büyük eksikliğinin az süre alması olduğunu söyledi. Ricci, Arda’nın neden oynamadığını bilmediğini ancak takım içinde büyük bir rekabet olduğunu ve Ancelotti’nin Arda’yı henüz bu rekabete hazır görmediğini düşündüğünü belirtti. Ricci, Arda’nın kendini göstermek için daha fazla oynaması gerektiğini savundu.

El Clasico’da ilk 11’de yer almak için Arda’nın henüz hazır olmadığını düşünen Ricci, forvet hattında Vinicius, Bellingham ve Mbappe’nin değişmeyeceğini, orta sahada ise Modric, Camavinga ve Tchouameni’nin Arda’nın önünde olduğunu söyledi. Ricci, Arda’nın ilk 11’de oynamak için az forma şansı olduğunu, ancak sürpriz bir şekilde ilk 11’de yer alması hem Arda hem de Türkiye için güzel bir gelişme olacağını ifade etti. Ricci, Arda’nın asıl sorununun El Clasico’da ilk 11’de oynamak değil, maçlarda daha fazla süre almak olduğunu vurguladı.

LaLiga’da geride kalan 10 haftada 3’ü ilk 11’de olmak üzere toplam 7 maçta forma giyen Arda Güler, 250 dakika süre aldı.

İstatistiklere göre ligde oynadığı maçlarda 4 kez kaleye şut çeken ancak golü olmayan Arda, 1 kez sarı kart gördü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.