DOLAR 33,9902 -0.26%
EURO 38,0556 0.33%
ALTIN 2.829,970,98
BITCOIN 21483075.29486%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

Banksy'nin eseri Londra'da saatler içinde çalındı | Dış Haberler
9 okunma

Banksy'nin eseri Londra'da saatler içinde çalındı | Dış Haberler

Dünyaca ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy'nin İngiltere'nin başkenti Londra'daki dördüncü eseri saatler içinde çalındı. Gizemli sanatçı, bir uydu antenine uluyan bir kurt silüeti çizmişti.

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 08:46
Banksy'nin eseri Londra'da saatler içinde çalındı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Londra’da, yalnızca birkaç gün içinde ortaya çıkan dördüncü Banksy eseri çalındı.

Bristol kökenli sokak sanatçısı, Instagram’da, Londra’nın güneyindeki Peckham, Rye Lane’de bulunan bir uydu antenine doğru uluyan bir kurt silüeti görüntüsünü paylaştı. Ancak, daha sonra uydu anteni yerinden söküldü.

Banksy, BBC’ye eserlerinin çalındığına inandığını söyledi. Metropolitan Polisi, sanat eseri bulunan çalınan bir uydu anteniyle ilgili bir ihbar aldıklarını, ancak herhangi bir gözaltı yapılmadığını açıkladı.

“HIRSIZLARI GÖRDÜM, BANA TEKME ATTILAR”

Olayı gören Tom Kellow adlı bir şahit, öğle yemeği molası sırasında uydu anteninin söküldüğünü gördüğünü söyledi:

REKLAM

“Bir merdivenleri vardı. Çatıda bir adam vardı ve diğer ikisi merdiveni tutuyordu. Beni fotoğraf çekerken gördüler ve biraz karışıklık çıktı. Bir adam bana tekme attı, diğeri de telefonumu çatıya fırlatmaya çalıştı. Neyse ki bir ağaca çarptı ve geri düştü. Bölgedeki bir polis memuruna olayı anlattım. Güzel şeylere sahip olamamamız çok üzücü.”

Eser, Banksy’nin Pazartesi gününden bu yana Londra’da ortaya çıkardığı dördüncü eserdi. Sokak sanatçısı, başkent genelinde görünen diğer üç siyah silüet kompozisyonunu da, hayvan temalı bir serinin parçası olarak üstlendi. Google Haritalar’a göre, Rye Lane’deki uydu anteni, sanat eseri ortaya çıkmadan önce orada bulunmuyordu.

Banksy, Çarşamba günü, Londra’nın doğusundaki Brick Lane’de bulunan bir demiryolu köprüsü üzerinde sallanan üç maymunu tasvir eden üçüncü eserini tanıttı.

Salı günü, Chelsea’deki Edith Terrace’da bulunan bir evin yan tarafında, hortumları birbirine doğru uzatılmış iki fil silüetinin fotoğrafını paylaştı.

Pazartesi günü, Richmond’daki Kew Köprüsü yakınlarındaki bir duvarın tepesine tünemiş bir keçinin resmini paylaştı.

ESERLERİN ANLAMI NE?

Bir keçi, iki fil, üç maymun ve bir kurt…

Bu hafta Londra’da görünen dört Banksy duvar resmi, birçok kişinin çalışmanın ardındaki anlamı düşünmesine neden oldu.

Pazartesi günü, Londra’nın batısındaki Richmond’da bir duvarda, Banksy’nin kendine özgü şablon stiliyle resmedilen ve kayaların düştüğü bir çıkıntıya tünemiş gibi görünen bir dağ keçisiyle başladı.

Ardından, zengin mahalle Chelsea’deki bir evin yan tarafındaki kapatılmış iki pencereden dışarı bakan iki fil kafası, ardından da Londra’nın doğusundaki Brick Lane yakınlarındaki bir demiryolu köprüsünden sarkıyor gibi görünen üç maymun geldi.

Gökyüzüne doğru uluyan bir kurt silüeti ise Perşembe günü, Londra’nın güneydoğusundaki Peckham’da yoğun grafitili bir binanın tepesindeki uydu anteninde ortaya çıktı. Banksy, Instagram hesabında her birinin fotoğrafını yayınladı.

Daha önceki çalışmalarında savaş ve iklim değişikliği gibi temaları öne çıkaran sanatçının eserlerinin ne anlama geldiğine dair sosyal medyada teoriler dolaşıyor.

Bazıları eserlerin, geçtiğimiz hafta ülkeyi kasıp kavuran ayaklanmalar ve ırkçı saldırılarla ilgili olabileceğini, bazıları ise insanlığın kendi çöküşünü tohumladığı fikriyle ilgili olabileceğini öne sürdü.

“İyi iş Banksy. Bunu şu anda Birleşik Krallık’ta patlak veren vahşi ve kaotik davranışlara bir eleştiri olarak görüyorum. Aşırı sağcı haydutlar kol geziyor,” yorumunu yapan “Barrybrexiter” adlı bir kullanıcı, Banksy’nin Instagram paylaşımını yorumladı.

Bristol merkezli sanatçının yine Londra’da yaptığı son duvar resminde, bir binanın yan tarafına püskürtülen yeşil boya, binanın birkaç metre önünde duran ve yoğun bir şekilde budanmış gerçek bir ağacın yapraklarını taklit ediyordu. Birçok kişi bu duvar resminin doğayı koruma ihtiyacına işaret ettiğini düşündü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.