DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21541990.03204%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Balıkesir’in Yetiştirdiği Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Esmer Vefat Etti
12 okunma

Balıkesir’in Yetiştirdiği Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Esmer Vefat Etti

ABONE OL
Eylül 12, 2024 07:51
Balıkesir’in Yetiştirdiği Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Esmer Vefat Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü fotoğraf ve karikatür fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, Balıkesir’de hayata gözlerini yumdu. 90 yaşında yaşamını yitiren Esmer’in vefatı, Balıkesir’de ve sanat dünyasında derin bir üzüntü yarattı.

Balıkesirli fotoğraf ve karikatür fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlu Fatih Esmer, gelen taziyeleri kabul etti.

Ahmet Esmer, Yeşilçam yıldızlarının portreleri ve Balıkesir’in tarihi eserlerinin fotoğraflarıyla tanınıyordu. Son yıllarda karikatür fotoğraf yarışmalarına da katılan sanatçı, uluslararası düzeyde ödüller kazanmıştı.

Balıkesir’de ve sanat dünyasında derin bir hüzünle anılan Ahmet Esmer, Balıkesir Zağnospaşa camiinden ikindi namazına müteakip kılınan namazla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Balıkesir Vali Yardımcısı Tugay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, iş insanları ve sanatçının sevenleri katıldı.

Ahmet Esmer, Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinde doğdu. Ailesiyle Türkiye’ye göç ettikten sonra garsonluk gibi çeşitli işlerde çalıştı. 1952 yılında fotoğrafçılığa başladı. Esmer, Hükümet Konağı çevresinde eski usul makinelerle fotoğraf çekerek geçimini sağladı. Daha sonra kendi stüdyosunu kurdu.

Foto Esmer stüdyosunda Kemal Sunal, Tuncel Kurtiz, Tamer Yiğit, Hulusi Kentmen, Avni Dilligil gibi Yeşilçam yıldızlarının ve müzisyen Cem Karaca’nın da aralarında bulunduğu birçok sanatçının fotoğrafları arşivlendi. Ahmet Esmer, Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BASAF) isim babası ve kurucu üyesiydi. Devlet sanatçısı ünvanına sahip olan Esmer, 2 çocuk ve 4 torun sahibiydi.

Kültür Sanat Güncel Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.