DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Balıkesir’in Yetiştirdiği Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Esmer Vefat Etti
13 okunma

Balıkesir’in Yetiştirdiği Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Esmer Vefat Etti

ABONE OL
Eylül 11, 2024 09:48
Balıkesir’in Yetiştirdiği Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Esmer Vefat Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in yetiştirdiği dünyaca ünlü fotoğraf ve karikatür sanatçısı Ahmet Esmer, hayata gözlerini yumdu. Sanat dünyası ve Balıkesir bu acı kaybı derin bir üzüntüyle karşıladı.

90 yaşında yaşamını yitiren Esmer, tedavi gördüğü hastanede son nefesini verdi. Oğlu Fatih Esmer, babasının cenazesinin bugün ikindi namazı sonrasında Zağnos Paşa Camisi’nde kılınacak cenaze namazı ile Başçeşme Mezarlığı’na defnedileceğini sosyal medya platformlarında duyurdu.

Yeşilçam yıldızlarının portreleri ve Balıkesir’in tarihi eserlerini ölümsüzleştiren Esmer, fotoğraf sanatına gönül vermiş bir isimdi. Karikatür fotoğrafçılığında da büyük başarılar elde eden sanatçı, uluslararası ödüllerin de sahibiydi.

Ahmet Esmer, 1952 yılında fotoğrafçılığa adım attı. Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinde dünyaya gelen Esmer, ailesiyle Türkiye’ye göç etmiş ve çeşitli işlerde çalışmıştı. Foto Esmer stüdyosunu kurduktan sonra Yeşilçam’ın sevilen isimleri Kemal Sunal, Tuncel Kurtiz, Tamer Yiğit, Hulusi Kentmen, Avni Dilligil ve Cem Karaca gibi sanatçılar stüdyosuna konuk oldu. Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BASAF) kurucuları arasında yer alan Esmer, devlet sanatçısı unvanına da layık görüldü. 2 çocuk ve 4 torun sahibi olan Esmer, sanat dünyasına unutulmaz bir miras bıraktı.

Ahmet Esmer’in vefatı, Balıkesir ve sanat dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.

Kültür Sanat Ünlüler Güncel Kültür Sanat Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP