DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0603 -0.01%
ALTIN 2.861,631,16
BITCOIN 21624000.25875%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Balıkesir’de Kadınlara Özel Kahvehane Açıldı
19 okunma

Balıkesir’de Kadınlara Özel Kahvehane Açıldı

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:53
Balıkesir’de Kadınlara Özel Kahvehane Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde iki kız kardeş, mayıs ayında turistik bir bölgede açtıkları işletmede sadece kadınlara özel bir kahvehane hizmeti sunuyor.

Nazlı Şimşek ve ablası Arzu Kılıç, 1,5 yıl önce İstanbul’dan Balıkesir’in turistik ilçesi Burhaniye’ye taşındılar ve deniz kıyısındaki Öğretmenler Mahallesi’nde bulunan kahvehanelerini yalnızca kadın müşterilere açtılar.

İşletmeci kız kardeşlerin yanı sıra 3 kadın çalışanı daha bulunan kahvehanede erkeklerin girişine sadece eşleri içerideyken izin veriliyor.

Nazlı Şimşek, AA muhabirine yaklaşık 3 ay önce hizmete açtıkları kahvehane sayesinde güzel dostluklar kurduklarını söyledi.

Çevre sakinlerinden olumlu tepkiler aldıklarını belirten Şimşek, “Bize destek olan güzel ablalarımız var. Kışın da hizmet vermeye devam edeceğiz. Daha güzel etkinlikler ve aktiviteler planlıyoruz.” dedi.

Şimşek, kadınlara özel bir kahvehane açma fikrinin, kadınların kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlama düşüncesinden doğduğunu ifade etti.

Erkeklerin her alanda daha özgür olduğunu belirten Şimşek, şunları ekledi:

“Kadınlara da daha fazla özgürlük verilmesini istiyoruz. Elbette herkes erkeklerin kahvehanesine veya bir kafeye gidebilir ama burada kendilerini daha rahat hissedebilirler. Bizimle birlikte mutfağa girebiliyorlar, birlikte bir şeyler yapabiliyoruz. Herkes daha anlayışlı, daha samimi, daha rahat. Ayrıca düzenli olarak çeşitli sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Meditasyon çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanı sıra bazı akşamlar kadınlar matinesi düzenliyoruz, eğleniyoruz, göbek atıyoruz, halay çekiyoruz. Sadece okey veya kağıt oynamakla sınırlı kalmıyor. Birlikte müzik koroları oluşturabiliyoruz, ara sıra canlı müzikler de yapıyoruz.”

Kahvehane açmaya karar verdikleri gün dükkânı kiraladılar.

Arzu Kılıç da kahvehane açma fikrinin bir kafede arkadaş sohbetinde ortaya çıktığını, aynı gün bu iş yerini kiraladıklarını belirtti.

İlçede Ören Meydanı’ndaki kanatlı at Pegasus Heykeli’nden ilham alarak iş yerinin adını “Pegasüslü Kadınlar Kahvesi” olarak belirlediklerini ifade eden Kılıç, bu ayın sonunda kadınlar festivali düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Müşterilerden Jale Saygan, bu iş yerini sadece bir kahvehane olarak değil, kadınların bir araya geldiği, paylaşımlarda bulunduğu, etkinliklere katıldığı bir mekan olarak gördüğünü belirtti.

Gaye Öztekin ise kahvehanenin ilçede kadınların oyun oynayabileceği, sosyalleşebileceği bir alan olduğunu ifade ederek, “Tebrik ediyorum. Tüm ihtiyaçlarımızı da karşılıyorlar. Çok temiz, pırıl pırıl, çok kaliteli, aynı zamanda çok elit bir yer. Günlerimizi, toplantılarımızı, her şeyimizi burada yapıyoruz.” dedi.

Serap Yaşar, kadınlara özel bir kahvehane açılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çok mutluyuz, özgürüz. Burası bir kahvehaneden ziyade, kendi evimiz gibi, rahat hissettiğimiz bir yer. İstediğimiz gibi yiyor, içiyor, oynuyor, göbek atıyor, şarkı söyleyerek deşarj olup evlerimize gidiyoruz. Mükemmel bir yer, işletmecileri mükemmel. Önemli olan da zaten bu. Güler yüzlü işletmecisi varsa kazanmış demektir.”

Özlem Baydemir Boy da kahvehanenin keyifli vakit geçirmek için mükemmel bir yer olduğunu söyledi.

İstanbul’dan tatile gelen Meltem Kaya, kahvehanenin ortamını beğendiğini, işletmecilerle birlikte mutfağa girip bir şeyler yapabildiklerini anlattı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Burhaniye Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP