DOLAR 34,2629 -0.03%
EURO 37,4880 -0.04%
ALTIN 2.931,540,13
BITCOIN 22142662.82577%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:55

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bakü’de Türk Sanat Müziği Konseri: Ah Bu Gönül Şarkıları
10 okunma

Bakü’de Türk Sanat Müziği Konseri: Ah Bu Gönül Şarkıları

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:47
Bakü’de Türk Sanat Müziği Konseri: Ah Bu Gönül Şarkıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakü’de, Bakü Yunus Emre Enstitüsü ve Musiki Eğitim Vakfı iş birliğiyle, Türk Sanat Müziği’nin güzelliklerini sergileyen bir konser düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Uluslararası Muğam Merkezi’nde gerçekleştirilen “Ah Bu Gönül Şarkıları” konserine, sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Solist Burcu Göktürk, Türk Sanat Müziği’nin tanınmış ustaları olan Selahattin Pınar, Sadettin Kaynak, Münir Nureddin Selçuk ve Avni Anıl’ın eserlerini seslendirerek dinleyicileri büyüledi.

Konser programında, Azerbaycan’ın sevilen şarkıları da nihavent makamında seslendirildi.

Azerbaycanlı müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan konserin sonunda, sanatçılar ayakta alkışlandı.

Musiki Eğitim Vakfı Başkanı Fikret Erkaya, kardeş ülke Azerbaycan’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk milletinin yarattığı şarkıların kalplere dokunan bir özelliğe sahip olduğunu belirtti. “Bu gönül şarkıları, muhabbetimizin ve beraberliğimizin bir ürünüdür.” diyen Erkaya, Türk milletinin karşılık beklemeden birbirine sadık kalarak ürettiği bu eserleri paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selçuk Karakılıç, klasik Türk müziğinin imparatorluk Türkiye’sinin ve Türk kültürünün zenginliğini, çeşitliliğini ve hoşgörüsünü yansıtan bir sanat biçimi olduğunu vurguladı. Karakılıç, “Eski musiki, Türkiye’nin değişmeyen, hayatın her alanına nüfuz eden, büyük bir medeniyeti inşa eden ruh ve nefesin sesidir.” dedi. “Bu sesi anlamayan, Türkiye’yi de anlayamaz.” diye ekledi Karakılıç, Türk müziğinin, bir dönem tek seslilik eleştirilerine rağmen geleneğin devam ettiricisi ve medeniyetimizin müziği olduğunu belirtti.

Karakılıç, konserde seslendirilen şarkıların her birinin tarihsel bir geçmişe ve hikayeye sahip olduğunu, bu hikayelerin Türkiye’nin zengin kültürel çeşitliliğini ve seçkin medeniyetini temsil ettiğini söyledi. “Şarkıların tamamı Türkiye’dir ve Türk Sanat Müziği bizatihi Türkiye’nin kendisidir.” diye vurguladı.

İzleyiciler arasında bulunan siyasal iletişimci Nur Tuğba Aktay, Türk müzik kültürünün ortak değerlerinin yanı sıra, kendilerini farklı ve özel kılan hazineler taşıdığını belirtti.

Aktay, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak adımlarının, Türk dünyasının birliği ve gücü için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bugün burada, müziğin evrensel diliyle, bu köklü dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı bir kez daha dile getiriyoruz.” dedi. “Müziğin sınırları aşan, kalpleri birleştiren gücüyle Türk dünyasının barış ve huzur için ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ruslan Rehimov – Güncel

Kültür Sanat Azerbaycan Diplomasi Etkinlik Güncel Kültür Sanat Yaşam Müzik Bakü

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP