DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Baklava Festivali ve Yarışması Azerbaycan’da düzenlenecek
9 okunma

Baklava Festivali ve Yarışması Azerbaycan’da düzenlenecek

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:48
Baklava Festivali ve Yarışması Azerbaycan’da düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Baklava ustaları Bakü’de buluşuyor!

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Taşdemir, 13. Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması ve Baklava Festivali’nin bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenleneceğini duyurdu.

BAKTAD heyeti, Azerbaycan’da gerçekleştirdiği temaslarda Bakü’de Kültür Bakanlığı yetkilileri ve yerel baklava üreticileri ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Türk ve Azerbaycanlı baklava ustalarının iş birliğinin güçlendirilmesi ve iki ülkeye özgü baklava çeşitlerinin dünya pazarlarına birlikte sunulması gibi konular masaya yatırıldı. Heyet, temaslarını değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenledi.

Taşdemir, Azerbaycan’ı kendi ülkeleri gibi gördüklerini ve Bakü’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 2001 yılında Türk baklavasını dünya çapında tanıtmak amacıyla kurulan derneklerinin Türkiye’de 12 kez festival düzenlediğini hatırlatan Taşdemir, “Bu yıl organizasyonu ilk kez yurt dışına taşımak istiyoruz ve kardeş ülke Azerbaycan’ı seçtik. 13. Geleneksel Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması ve Baklava Festivali’ni Bakü’de gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Festivalin ekim ayında Bakü’nün tarihi İçerişehir bölgesinde düzenlenmesini planladıklarını belirten Taşdemir, “İçerişehir, Azerbaycan’ın en değerli simgesi. Değerli bir ürünün, değerli bir yerde sergilenmesi gerekir.” dedi.

Kültür Sanat Azerbaycan Festival Güncel Bakü

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP