DOLAR 34,0521 -0.04%
EURO 37,9814 0.16%
ALTIN 2.818,130,55
BITCOIN 21454535.83613%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bakırköy’de Zafer Kupası Satranç Turnuvası
21 okunma

Bakırköy’de Zafer Kupası Satranç Turnuvası

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 10:35
Bakırköy’de Zafer Kupası Satranç Turnuvası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakırköy’de düzenlenen Zafer Kupası Satranç Turnuvası, heyecan dolu bir mücadeleye sahne oldu. Her yaştan satranç oyuncusu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için bir araya geldi.

İSTANBUL – İstanbul Bakırköy’de düzenlenen Zafer Kupası Satranç Turnuvası, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi’nde başladı. Bakırköy Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Bakırköy Kızılay Şube Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği turnuva, 2 gün boyunca devam etti.

500’den fazla satranç oyuncusunun katıldığı turnuvada, çocukların velileri de Kızılay’a kan bağışında bulunarak turnuvaya anlamlı bir katkı sağladı.

“Biraz zorlayıcı oldu ama kazandım”

Turnuvaya katılan Yaren Tanrıkulu, “Turnuva çok eğlenceli geçiyor. Satranç beyin jimnastiği, oynarken çok keyif alıyorum. İlk turu kazandım, biraz zorluydu ama başardım” dedi. 7 yaşındaki Mert Köseoğlu ise, “Kaybettim, eğlenceliydi ama rakibim güçlüydü. Maçımız en uzun süren maçtı, rakibim çok iyiydi” diye konuştu.

“İyi mücadele ettim ama sonunda kaybettim”

Turnuvaya torunuyla birlikte katılan Prof. Dr. İsmet Ercan Canbay, “Rakibim 17 yaşında genç bir arkadaştı, deneyimli bir oyuncuydu. İyi mücadele ettim ama maalesef kaybettim. Satrancın en önemli yanı, kaybetmeyi ve kaybedince üzülmemeyi öğretmesi” dedi.

“7’den 77’ye her yaştan sporcunun katıldığı bir satranç turnuvası düzenledik”

Turnuvanın detaylarını anlatan İstanbul İl Gençlik Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Gültekin Örteş, “30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında 7’den 77’ye her yaştan sporcunun katıldığı bir satranç turnuvası düzenledik. Bu turnuvaya Kızılay’ı da davet ettik ve yaklaşık 2 bin katılımcıdan kan bağışı aldık” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul 3-sayfa Kızılay Spor Turnuva Etkinlik İstanbul 3.Sayfa Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.