DOLAR 34,2306 0.06%
EURO 37,9419 0.43%
ALTIN 2.918,32-0,37
BITCOIN 2094439-4.08294%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bakırköy’de 4 kişinin hayatını kaybettiği tır kazasının sanığı hakkında mütalaa açıklandı
7 okunma

Bakırköy’de 4 kişinin hayatını kaybettiği tır kazasının sanığı hakkında mütalaa açıklandı

ABONE OL
Ekim 2, 2024 07:35
Bakırköy’de 4 kişinin hayatını kaybettiği tır kazasının sanığı hakkında mütalaa açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakırköy’de 4 kişinin hayatını kaybettiği bir tır kazasının sanığı Mehmet Fettahoğlu hakkında, Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde mütalaa açıklandı.

Cumhuriyet savcısı, Fettahoğlu’nun “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Bilirkişi raporunda, Fettahoğlu’nun kaza ile ilgili olarak birinci dereceden ve asli ve tek kusurlu olduğu belirtildi. Raporda ayrıca, kaza sonucu hayatını kaybeden Recep Aytekin’in ise kusurlu olmadığı açıklandı.

11 Mart günü meydana gelen olayda, Fettahoğlu’nun kullandığı tır, Recep Aytekin’in kullandığı araca devrilerek araçtaki 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Duruşmada söz alan sanık Mehmet Fettahoğlu, kazanın isteyerek olmadığını belirterek, “Orada arabalar vardı. Kimse kimsenin canını isteyerek yakmaz. Kaza olarak gerçekleşti. Üzgünüm” dedi.

Maktul Recep Aytekin’in oğlu Salih Aytekin ise babasının özenle araba kullanan biri olduğunu, kazanın bir kişinin kasta varan ısrarı sonucu meydana geldiğini ifade ederek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mütalaada, olay yeri inceleme raporunda, Harp Okulu kavşağı üzerinde bulunan yüksek araç uyarı levhalarına rağmen sanığın 4 metreden yüksek olan tırla köprü altından geçmek istediği ve tırın maktul aracın üzerine devrildiği belirtildi.

Mütalaanın ardından tekrar söz alan sanık Fettahoğlu, daha önce de aynı yoldan geçtiğini ve herhangi bir sorun yaşamadığını, kazanın kendisinden sonra da iki araç daha yaşandığını iddia ederek beraatini talep etti.

Mahkeme, sanık Fettahoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Bakırköy'de 4 kişinin hayatını kaybettiği tır kazasının sanığı hakkında mütalaa açıklandıKaynak: İhlas Haber Ajansı / MELİKE İNAL – 3.Sayfa

Güvenlik İstanbul 3-sayfa trafik Hukuk Kaza

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP