DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2143583-0.43419%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakanlıktan "evlilik kredisi" için özel internet sitesi
3 okunma

Bakanlıktan "evlilik kredisi" için özel internet sitesi

ABONE OL
Eylül 22, 2024 09:47
Bakanlıktan "evlilik kredisi" için özel internet sitesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek genç çiftlere yönelik destek sağlamak amacıyla başlattığı “Aile ve Gençlik Fonu” projesini genişletiyor. Deprem bölgesindeki bazı illerde başlayan pilot uygulama, sonrasında doğurganlık oranının düşük olduğu üç şehir ve Osmaniye’nin de dahil edilmesiyle ülke çapında yaygınlaştırıldı. Projenin son adımında, evlenecek çiftlerin “evlilik kredisine” daha kolay ve hızlı erişebilmeleri için yeni bir dijital platform hizmete sunuldu.

“EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM İÇERİKLERİ” İLE DETAYLI BİLGİLERE ULAŞILABİLİYOR

ailegenclikfonu.aile.gov.tr adlı internet sitesi, evlilik kredisine ilişkin tüm bilgileri bir araya getiriyor. Sitede evlilik kredisine dair haberler, görseller, başvuru kılavuzu ve duyurular yer alıyor. Ayrıca başvuru sürecini adım adım gösteren bir uygulama da mevcut. Web sitesinde, projenin kapsamı, başvuru şartları ve diğer bilgilendirici bölümler yer alıyor. Tek bir tıkla başvuru ekranına yönlendirilebiliyorsunuz.

Çiftlerin kaynaklarını etkili bir şekilde yönetmelerini ve olası risklere karşı önlemler almalarını desteklemek amacıyla, sitede “Eğitim İçerikleri” bölümü de bulunuyor. Bu bölümde Aile Eğitim ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya ve Sağlık Alanları gibi çeşitli kategorilerde evlilik öncesi eğitim programına dair bilgiler yer alıyor. Bakanlık, daha önce sosyal yardım başvurularını e-Devlet platformuna taşımıştı ve yakın zamanda Sosyal Hizmet Başvuru Rehberi, Dijital Aile ve Aile Destek Mobil gibi uygulamaları da online ortama taşıdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlilik

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.